Το IDECORE ΧΧΧ αναβιώνει το FIAT X1/9

Το IDECORE ΧΧΧ αναβιώνει το FIAT X1/9

Η ρετροφουτουριστική σχεδιαστική σπουδή της IDECORE απεικονίζει ένα σπορ μικρό FIAΤ που αναβιώνει το πνεύμα του FIAT X1/9 του Bertone από το ’70.

Με την κωδική ονομασία «ΧΧΧ», το πρωτότυπο της IDECORE υιοθετεί αμάξωμα τάργκα για υψηλή στρεπτική ακαμψία και ανοιχτή οροφή, μια λύση που μπορεί να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα ενός «κλειστού» αυτοκινήτου κι ενός κάμπριο.

Η αρτίστικη προσέγγιση δε είναι τέτοια, έτσι ώστε να μην χωρά αμφιβολία ότι το ΧΧΧ κάνει ευθεία αναφορά στο FIAT X1/9.

Σύμφωνα με το σχεδιαστή, το ΧΧΧ είναι ένα καθημερινό σπορ αυτοκίνητο και ο σχεδιασμός της καμπίνας έρχεται προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού. Τα καθίσματα δεν είναι σπορ μπάκετ, το πάνω μέρος του ταμπλό είναι καλυμμένο με δέρμα, αν και υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, το καντράν πλήρως ψηφιακό, ενώ η ατμόσφαιρα είναι σαφώς premium.

Όσον αφορά το μοτέρ, η IDECORE φαντάζεται το ΧΧΧ με έναν 1.400άρη κινητήρα MultiAir που θα ενισχύεται με ένα σύστημα KERS, συνδυασμός που προφανώς προσπαθεί να συνδυάσει το σπορ πνεύμα με την οικονομία. Παρόλα αυτά, ο σχεδιαστής δηλώνει ότι τμήματα της δομής του ΧΧΧ θα μπορούσαν να είναι ανθρακονημάτινα κατά το πρότυπο της Alfa Romeo 4C.

[Πηγή IDECORE μέσω carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube