Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο FIAT 126;

Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο FIAT 126;

Αναβίωση του κλασικού ιταλικού μίνι από ανεξάρτητο σχεδιαστικό οίκο.

Το σχεδιαστικό στούντιο MA-DE, παρουσίασε το νέο του δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το FIAT 126 Vision, ένα όχημα πόλης με ρετρό σχεδιασμό εμπνευσμένο από το κλασικό FIAT 126 (1972).

Το FIAT 126 παρουσιάστηκε στην έκθεση του Τορίνο το 1972, με την δύσκολη αποστολή της διαδοχής του 500. Όπως και ο προκάτοχός του, ήταν ένα τετραθέσιο μίνι με τον κινητήρα στο πίσω μέρος και την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι χαρακτηριστικές καμπύλες του 500 έδωσαν τη θέση τους σε μια πιο τετραγωνισμένη αλλά εξίσου χαριτωμένη φόρμα - όπως και το μεγαλύτερο 127. Από το 1972 μέχρι το 2000 που κυκλοφόρησε, το 126 πούλησε περίπου 4,7 εκατομμύρια μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, κατακτώντας μια θέση στα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

FIAT 126

Η σύγχρονη μετενσάρκωση του 126 έχει διατηρήσει παρόμοιες αναλογίες, παρόλο που έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις. Γνώριμη είναι και η εικόνα στη μάσκα όπου βρίσκουμε τα τετράγωνα φώτα LED με καμπυλωτές γωνίες, το clamshell καπό και μια χαμηλά τοποθετημένη ενιαία εισαγωγή αέρα που παραπέμπει οπτικά στο χρωμιωμένο προφυλακτήρα του μακρινού προγόνου.

Άλλα στοιχεία που αποτελόυν άμεσες αναφορές στο 126 είναι οι δύο οριζόντιες δυναμικές γραμμές στο προφίλ, η έντονη κλίση της ουράς και τα χαμηλά τοποθετημένα πίσω φώτα.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η πρόταση αναβίωσης του 126 δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια σχεδιαστική μελέτη που δεν σχετίζεται με την FCA και το επίσημο σχεδιαστικό της κέντρο. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι οι Ιταλοί έχουν πλέον πρόσβαση στις πλατφόρμες σουπερμίνι του Groupe PSA, δεν είναι απίθανο να δούμε ένα νέο μοντέλο από την FCA στη μικρή κατηγορία που θα εμπλουτίσει τη γκάμα της δίπλα στα 500 και Panda. Εξάλλου, η FIAT έχει πάρα πολλά ιστορικά ονόματα να αναβιώσει όπως τα 600, 126, 127, Uno, Ritmo, Punto κτλ.

[Πηγή: MA-DE Studio]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube