Porsche 919 Street: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο με 900 PS

Porsche 919 Street: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο με 900 PS

Το πρωτότυπο βασίζεται στην αγωνιστική Porsche 919 Hybrid και αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη του 2017 η οποία δεν θα οδηγήσει σε μοντέλο παραγωγής.

Κάτω από τον τίτλο "Porsche Unseen", η γερμανική φίρμα μας παρουσιάζει μια σειρά από σχεδιαστικές μελέτες που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2005 και 2019, οι οποίες μέχρι στιγμής παρέμειναν κρυμμένες πίσω από τις κλειστές πόρτες του σχεδιαστικού της κέντρου. Ένα από τα πρωτότυπα αυτά είναι και η εικονιζόμενη Porsche 919 Street, ή αλλιώς ένα αγωνιστικό LMP1 για το δρόμο!

Το κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο χρησιμοποιεί ως βάση την αγωνιστική Porsche 919 Hybrid η οποία είχε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα. Να θυμίσουμε πως οι διάφορες εκδοχές του υβριδικού αγωνιστικού πρωτοτύπου σημείωσαν συνολικά 17 νίκες, τρεις από τις οποίες στο Le Mans, 20 pole positions και έξι (!) παγκόσμιους τίτλους, ενώ η ειδικά διαμορφωμένη Porsche 919 Hybrid Evo έχει το απόλυτο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring με χρόνο 5:19.546.

Ας επιστρέψουμε όμως στην έκδοση δρόμου, η αλλιώς την Porsche 919 Street. Το στατικό πρωτότυπο κλίμακας 1:1 ολοκληρώθηκε το 2017. Το υποθετικό μοντέλο παραγωγής θα βασιζόταν σε ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο και θα χρησιμοποιούσε υβριδικό σύστημα κίνησης 900 PS. Η Porsche αναφέρει πως οι διαστάσεις της 919 Street ήταν ίδιες με της αγωνιστικής 919, κάτι που είναι εμφανές και από τις αναλογίες.

Porsche 919 Street

Η 919 Street διατηρεί τη σιλουέτα του αγωνιστικού με παρόμοιες αναλογίες, έχει όμως ακόμη πιο όμορφες καμπύλες και μοντέρνες σχεδιαστικές λεπτομέρεις που θα ταίριαζαν σε ένα υπεραυτοκίνητο δρόμους.

Τα εμπρός φώτα LED πάνω στα φουσκωμένα φτερά είναι μικρότερα σε μέγεθος και ενώνονται με τις πλευρικές εισαγωγές αέρα, οι εσοχές στο προφίλ είναι καλύτερα ενσωματωμένες στις γραμμές του αμαξώματος ενώ πίσω έχουμε εντελώς νέα ουρά με ενιαία λωρίδα LED για τα φώτα που εκτελεί και χρέη αεροτομής, κάθετα πτερύγια πάνω στα φτερά και την οροφή, απουσία παρμπρίζ, μεγάλο διαχύτη και ψηλά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.

Δε γνωρίζουμε γιατί η Porsche επέλεξε να μην συνεχίσει την εξέλιξης της 919 Street η οποία θα αποτελούσε ιδανικό διάδοχο της 918 Spyder και της Carrera GT. Μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της 919 Street σίγουρα θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των φίλων της φίρμας όμως οι αποφάσεις έχουν παρθεί και το project θα παραμείνει σε στάδιο πρωτοτύπου.

Όσοι θέλουν να δουν την 919 Spyder από κοντά, μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο της Porsche στο Zuffenhausen μέσα στο 2021 οπότε θα πραγματοποιηθεί και η σχετική έκθεση με τα πρωτότυπα της σειράς "Porsche Unseen".

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube