H Porsche 919 Hybrid γυρίζει τον κόσμο [video]

H Porsche 919 Hybrid γυρίζει τον κόσμο [video]

Πριν αποσυρθεί στο Μουσείο της Porsche, η αγωνιστική 919 Hybrid κάνει το γύρο του κόσμου. Πρώτη στάση της ήταν οι δρόμοι της Νέας Υόρκης.

Μετά από 17 νίκες συνολικά, τρεις στο Le Mans, έξι παγκόσμιους τίτλους και 20 pole positions, έφτασε η ώρα για την Porsche 9191 Hybrid να αποσυρθεί. Όχι όμως πριν μάθει για αυτήν… όλος ο κόσμος.

Η Porsche ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία με την 919 Hybrid, η οποία ξεκίνησε από τη Ν. Υόρκη. Όχι από κάποια πίστα, αλλά από τους δρόμους της πόλης, στους οποίους κυκλοφόρησε και, όπως είναι φυσικό, συγκέντρωσε τα βλέμματα. Για να ανταπεξέλθει το εντυπωσιακό αγωνιστικό, είχε δεχθεί φυσικά κάποιες επεμβάσεις, όπως είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ενώ για παρέα είχε και μια Panamera Turbo S E-Hybrid.

Στόχος της Porsche είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού, να θυμίσει τα επιτεύγματα του αυτοκινήτου και να πει ένα εντυπωσιακό «αντίο», όπως αξίζει στην 919. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τη βόλτα στη Ν. Υόρκη ακολούθησε η επίσκεψη στην πίστα του Spa-Francorchamps. Στην οποία είδαμε ότι, απαλλαγμένη πια από τους περιορισμούς του πρωταθλήματος αντοχής, με περισσότερες ελευθερίες, η 919 «Evo» κατάφερε να πετύχει το απόλυτο ρεκόρ γύρου, με χρόνο 1’ 41" 770 [video].

Θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις σε πίστες ανά τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Nürburgring, το Brands Hatch, η Laguna Seca κ.ά. Η περιοδεία #919tribute θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την τελευταία βόλτα του αυτοκινήτου. Μέχρι την επόμενη στάση, ας δούμε το video και τις φωτογραφίες από τη βόλτα στη Ν. Υόρκη.

[Πηγή: Porsche]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube