Πλήρης αποκάλυψη για το Peugeot EXALT Concept [video]

Πλήρης αποκάλυψη για το Peugeot EXALT Concept [video]

Η Peugeot μας προϊδεάζει για το μελλοντικό της σπορ σεντάν.

Λίγες μέρες μετά την διαρροή ορισμένων φωτογραφιών και τεχνικών χαρακτηριστικών για το πρωτότυπο EXALT, η Peugeot μας δίνει ακόμα περισσότερο υλικό λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου.

Το πρωτότυπο EXALT μας δείχνει οραματίζεται η Peugeot το μελλοντικό της σπορ σεντάν, αποτίοντας φόρο τιμής στα γαλλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’20 και του ’30, τότε που το αμάξωμα ήταν άβαφο και για να πάρει μορφή έπρεπε να «χτυπηθεί» σωστά από τον κατάλληλο άνθρωπο. Για αυτό τον λόγο, μερικά τμήματα του αμαξώματος είναι υπενδεδυμένα με ένα γκρι ειδικό ύφασμα “Shark Skin” που σύμφωνα μάλιστα με την γαλλική εταιρεία, βοηθά την αεροδυναμική απόδοση και την μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Το βάρος του πρωτότυπου Peugeot EXALT είναι 1.700 kg, βασίζεται στην νέα πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιεί και το νέο 308 και έχει μήκος 4,7 m και ύψος 1,31 m. To υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid4 αποτελείται από θερμικό κινητήρα 1.6 THP απόδοσης 270 ίππων και 33,6 kgm ροπής από το RCZ-R, προέλευσης Peugeot Sport, και έναν ηλεκτροκινητήρα 68 ίππων στον πίσω άξονα, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 340 ίππων. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και είναι κατά συνθήκη 4κίνητο, μιας και ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς.

Στην καμπίνα, την παράσταση κλέβουν τα υλικά που είναι σε συνδυασμό δέρματος, ανθρακονημάτων και ξύλου, ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζουν δύο οθόνες αφής, μία για το σύστημα πολυμέσων και μία για το σύστημα κλιματισμού και ιονισμού της καμπίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube