Peugeot 2x8: To «Jimny» της Peugeot!

Peugeot 2x8: To «Jimny» της Peugeot!

Όταν ένα στούντιο σχεδιασμού σκέφτεται ένα ρουστίκ μικρό 4x4 με γονίδια Peugeot, το αποτέλεσμα είναι αυτό το χαριτωμένο, αλλά δυστυχώς αποκλειστικά ψηφιακό 2x8.

Στα κοινωνικά δίκτυα μπορείς να βρεις τα πάντα. Όπως για παράδειγμα, αυτό το εκπληκτικό Peugeot 2x8 που ποστάρισε στο Instagram το Studio Ange. Ένα ατελιέ που δημιουργήθηκε το 2008 από τον σχεδιαστή Marc Ange. Αρχικά εξειδικευμένο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Studio Ange με την πάροδο του χρόνου επεξέτεινε τον τομέα εξειδίκευσής του στον κόσμο της πολυτέλειας και της μόδας.

Εδώ έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια σχεδιαστική μελέτη ενός μικρού, ρουστίκ SUV, μεγέθους Suzuki Jimny, αλλά του οποίου οι γραμμές μπορούν επίσης να αποτελούν αναφορά σε ένα συρρικνωμένο Land Rover Defender. Η μουσούδα αυτού του μοναδικού 4x4 που βαφτίστηκε «2x8» έχει τη λαξεμένη μορφή ενός Peugeot e-Legend και τα πλάνα μάτια της Sophia Loren, όπως θα ’λεγε ο Pininfarina.

Peugeot 2x8 by Studio Ange

Η αναφορά του 2x8 στα νέα δημιουργήματα του Sochaux βρίσκεται στα φανάρια και δη στις διάσημες πια τρεις νυχιές. Βασικό αλλά όχι απλοϊκό, το σχήμα αυτού του 4x4 τσέπης δείχνει ακόμη πιο εκλεπτυσμένο, κρίνοντας από την πτύχωση στο σημείο που ενώνεται το εμπρός φτερό και η πόρτα.

Αυτή η σκληροτράχηλη σπουδή υιοθετεί όλους τους κώδικες του παλιομοδίτικου, παραδοσιακού 4x4 με εξωτερικούς, ανθεκτικούς μεντεσέδες σε όλες τις πόρτες, για να μην αναφέρουμε τον απαραίτητη ρεζέρβα στην πίσω πόρτα. Τα μεγάλα λάστιχα με το χοντρό τακούνι, οι αναρτήσεις με τη μεγάλη διαδρομή και οι ποδιές που προστατεύουν τους άξονες δεν βρίσκονται εκεί για φιγούρα.

Peugeot 2x8 by Studio Ange

Και παρόλο που αυτό το «μοντέλο» δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου προϊόντων της Peugeot, θα μπορούσε να δώσει στη γαλλική φίρμα μεγάλη δημοσιότητα, αν για παράδειγμα συμμετείχε στο Dakar του 2021. Επιπλέον, δεν μπορούμε να μην δούμε το 2x8 ως μακρινό κληρονόμο του Peugeot Peugette.

Αν δεν το θυμάστε, ήταν ένα μικρό συμμετρικό αυτοκίνητο από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 που σχεδιάστηκε τότε με βάση το Peugeot 104. Και βάζουμε μια φωτογραφία του για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, αλλά και για να κάνετε τη στοιχειώδη σύνδεση.

Peugeot Peugette
Το Peugeot Peugette αποκαλύφθηκε από τον Pininfarina στο Σαλόνι της Γενεύης το ’76. Και υπάρχουν δύο τέτοια: Το διθέσιο ρόουντστερ που βλέπετε (με παρμπρίζ) και μια μονοθέσια μπαρκέτα με έναν απλό, μικρό ανεμοθώρακα. 


Το 2x8 για να μπορεί να είναι απόγονος του όμως θα έπρεπε να γίνει πιο SUV από 4x4 και να προέρχεται από το 208. Εκτός αν το στρατιωτικό χρώμα του σας θυμίζει το Peugeot P4, τον Γάλλο ξάδελφο της Mercedes-Benz G-Class…

Και τις δύο περιπτώσεις όμως, η νομιμότητά του είναι διασφαλισμένη!

Peugeot P4
Παρόλο που ήταν εξοπλισμένο από την Peugeot και φορούσε δικό της κινητήρα, το P4 ήταν μια έκδοση της Mercedes-Benz G-Class. Κάτι ανάλογο έφτιαχνε και η δική μας ΕΛΒΟ με το Mercedes-Benz W462 στα μοντέλα 240GD/24 (1,25 τόνοι) και 290GD/28 (1,5 τόνοι).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube