Παρουσιάστηκε το VW Cross Coupé GTE

Παρουσιάστηκε το VW Cross Coupé GTE

Η έκδοση παραγωγής του νέου μεγάλου crossover θα παρουσιαστεί το 2016.

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει και πριν ένα μήνα, η VW παρουσίασε το πρωτότυπο Cross Coupé GTE, ένα crossover με ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση.

Η σχεδίαση του ντεμπουτάρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της VW Αμερικής και ξεχωρίζει για την επιθετική της προσέγγιση. Στο εμπρός μέρος υπάρχει μια μεγάλη αλουμινένια μάσκα με LED φώτα και σε συνδυασμό με τους μεγάλους θόλους, την κλίση της οροφής και τις έντονες ακμές, το αποτέλεσμα είναι αρκετά σπορ.

Στο 5θέσιο εσωτερικό, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3” (στο πρότυπο του νέου Passat) και χειριστήρια με λειτουργία αφής, ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής 10,1” για το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων.

Το plug-in υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα V6 3,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει του 360 ίππους και η ροπή τα 38,6 kgm, με τις επιδόσεις που ανακοινώνει η VW να κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 6,4 sec και τελική ταχύτητα 209 km/h. Ακόμα, όπως όλα τα plug-in hybrid, έτσι και αυτό μπορεί να κινηθεί με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για τουλάχιστον 32 km.

Η έκδοση παραγωγής του νέου crossover της VW θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον ένα χρόνο και θα είναι μια 7θέσια εκδοχή του μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube