Νέο VW Golf Sportsvan, αποκάλυψη [video]

Νέο VW Golf Sportsvan, αποκάλυψη [video]

H Volkswagen δημοσιοποίησε τις προκαταρκτικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό του νέου πρωτοτύπου Golf Sportsvan που φιγουράρει στη Φρανκφούρτη.

Με την περιγραφή «κόμπακτ μίνιβαν», το Golf Sportsvan είναι κατ’ ουσία μια πρόγευση του επερχόμενού Golf Plus, το οποίο έχει ήδη απαθανατιστεί σε δοκιμές.

Το πρωτότυπο είναι 13,4 πόντους πιο μακρύ από το προηγούμενο Golf Plus και 8,3 πάνω από το στάνταρ Golf. Τα μεταξόνιο είναι επίσης 4,8 πόντους μακρύτερο από αυτό του στάνταρ Golf VII, ενώ είναι 12,6 πόντους πιο ψηλό και 0,8 φαρδύτερο, διαστάσεις που προφανώς μας προϊδεάζουν και για μια σαφώς πιο ευρύχωρη καμπίνα.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ έχει ανέβει στα 498 lt, κάτι που σημαίνει 74 lt παραπάνω χώρος από αυτόν του προκατόχου του και 118 περισσότερα λίτρα από του στάνταρ Golf. Το πίσω κάθισμα διαιρείται στην αναδίπλωση σε αναλογία 60:40 και είναι συρόμενο, δίνοντας επιπλέον 87 lt χωρητικότητας στο πορτμπαγκάζ. Ακόμα, η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού αναδιπλώνεται προς τα εμπρός πλήρως, διασφαλίζοντας δυνατότητα φόρτωση αντικειμένου με μήκος σχεδόν 2,5 m.

H VW δήλωσε ότι ττο πρωτότυπο έχει μελετηθεί για να υποδέχεται μια γκάμα από έξι κινητήρες, ισχύος από 85 έως 150 PS. Το πιο οικονομικό μοτέρ αυτής τη γκάμας είναι το 1.6 TDI BlueMotion με τυποποιημένη κατανάλωση 3,7 lt/100 km και εκπομπές CO2 95 g/km.

To πρωτότυπο Golf Sportsvan ενσωματώνει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας και υποστήριξης του οδηγού: Τα Blind Spot Monitor με Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, City Emergency Braking, Διατήρησης Λωρίδας και λειτουργία φρεναρίματος πανικού είναι τα κυριότερα από αυτά.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube