To νέο SUV κουπέ της Renault θα λέγεται Arkana

To νέο SUV κουπέ της Renault θα λέγεται Arkana

Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Μόσχας στις 29 Αυγούστου.

Μια μικρή εικόνα-teaser από το νέο της SUV κουπέ έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, μέσα από την οποία αποκαλύπτει και το όνομά του. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το πίσω μέρος φώτα που καλύπτουν όλο το πλάτος του αμαξώματος, όπως στο Mégane και στο Talisman

arkana

Το Arkana, θα ανήκει στην κατηγορία C-SUV και θα βασίζεται στο ρωσικό Captur που είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που διατίθεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αρχικά θα διατίθεται στη ρωσική αγορά, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τη Renault πίσω από αυτήν της Γαλλίας. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mόσχας και οι πληροφορίες θέλουν να εξάγεται κιόλας, δίχως όμως ακόμη να έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές και σε ποιες χώρες. Aρχικά θα καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι εξαγωγές.

ark

Το όνομα Arkana προέρχεται από το «arcanum», τη λατινική λέξη που σημαίνει μυστικό, με τη Renault να ισχυρίζεται ότι το Arkana συνδέεται με το μυστήριο, την ελκυστικότητα και το πρωτοποριακό πνεύμα.

Η Renault περιγράφει το Arkana ως «showcar», πράγμα που σημαίνει πως το αυτοκίνητο που θα δούμε στην έκθεση της Μόσχας (ανοίγει τις πύλες της στις 29 Αυγούστου) δεν θα είναι αυτό ακριβώς που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube