Νέο Renault Coupé Corbusier, περισσότερες φωτογραφίες

Νέο Renault Coupé Corbusier, περισσότερες φωτογραφίες

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα ένα πακέτο νέων φωτογραφιών για το Coupé Corbusier, που αποτελεί αποκλειστικά σχεδιαστική άσκηση.

Σε συνέχεια της πρόσφατης αποκάλυψης του Coupé Corbusier, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα πρόσθετες φωτογραφίες, επαναλαμβάνοντας όμως ότι το πρωτότυπο θα παραμείνει τέτοιο, χωρίς καμία προοπτική να μετουσιωθεί σε μοντέλο παραγωγής.

Το Coupé Corbusier εξελίχτηκε στον ελεύθερο χρόνο μιας ομάδας σχεδιαστών της Renault και προκειμένου να τιμήσουν τα 50 χρόνια από το θάνατο του θρυλικού Γαλλο-Ελβετού αρχιτέκτονα Charles-Édouard Jeanneret-Gris, περισσότερο γνωστού ως Le Corbusier. Το πρωτότυπο δεν έγινε με καμία σχεδιαστική κατεύθυνση από τη Renault προς τους ντιζάινερ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι να δημιουργήσουν, εξ ου και η απουσία κάθε οικογενειακής συγγένειας με τα άλλα μοντέλα της φίρμας.

Η ιδέα πίσω από το Coupé Corbusier αποτελεί την έκφραση μιας ενότητας «γαλλικών πολιτιστικών αντικειμένων». Και οι σχεδιαστές άντλησαν την έμπνευσή τους από τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’30, για τα οποία τα δημιουργήματα του Corbusier ήταν ένας σημαντικός παράγοντας έμπνευσης.

Με αυτό το εντυπωσιακό πρωτότυπο, η Renault λέει ότι θέλουν να εκφράσουν τις «ιδέες της απλότητας, την ορατή και αισθητικά προσλαμβανόμενη κατασκευή, τη γεωμετρική κομψότητα και την υπεροχή του φωτός». Η γαλλική εταιρεία διευκρίνισε  ότι το πρωτότυπο, που σημειωτέον δεν έχει σήματα της Renault, γεννήθηκε με την εφαρμογή των νεωτεριστικών αρχών και θεωριών του Corbusier.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Coupé Corbusier εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο, όχι πως παίζει και μεγάλο ρόλο. Το πρωτότυπο αποτελεί σχεδιαστική σπουδή και το τι βρίσκεται κάτω από το διαιρούμενα ανοιγόμενο καπό –αν βρίσκεται κάτι- δεν θεωρούμε πως απασχολεί κανέναν.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube