Επίσημο: Νέο Renault Coupé Corbusier

Επίσημο: Νέο Renault Coupé Corbusier

H Renault αποκάλυψε το εντυπωσιακό και απαστράπτον πρωτότυπο Coupé Corbusier για να τιμήσει τα 50χρονα από το θάνατο του θρυλικού αρχιτέκτονα Le Corbusier.

Για όσους κάνουν όρεξη, να πούμε ότι η Renault ξεκαθάρισε ότι το Coupé Corbusier δεν πρόκειται να μπει σε παραγωγή και ότι αποτελεί μια σχεδιαστική άσκηση που κάποιοι από τους σχεδιαστές της έκαναν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο ξεχωρίζει από τη ρευστή, αεροδυναμική φόρμα, το μακρύ καπό, την προτεταμένη μάσκα και το μικρό κλωβό για τους επιβάτες. Βλέποντας το προφίλ, δείχνει μυώδες χάρη στους φουσκωμένους θόλους και στο εντυπωσιακό άνοιγμα των δίεδρων θυρών.

Και μιας και το Coupé Corbusier έγινε «για την πλάκα», η Renault δεν προσδιορίζει την πηγή έμπνευσης του πρωτοτύπου. Πολλώ δε μάλλον από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι μάλλον ένα «κουφάρι», καθώς από τη μια δεν έχει μοτέρ και από την άλλη δεν υπάρχει διαθέσιμο οπτικό υλικό για την καμπίνα, προφανώς διότι δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοια.

Η Renault σημειώνει ότι το πρωτότυπο Coupé Corbusier εκτίθεται στη Villa Savoye, στο Poissy της Γαλλίας, ως τμήμα της έκθεσης με τίτλο «Des voitures à habiter: automobile et modernisme XXe-XXIe siècles» που σημαίνει «Αυτοκίνητα για να ζεις: το αυτοκίνητο και μοντερνισμός 20ού και 21ου αιώνα» και που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου του 2016.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube