Tο νέο πρωτότυπο της Cadillac λέγεται Escala και δείχνει πώς θα είναι οι Cadillac του μέλλοντος

Tο νέο πρωτότυπο της Cadillac λέγεται Escala και δείχνει πώς θα είναι οι Cadillac του μέλλοντος

Το Escala είναι μια πρόγευση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Cadillac, αλλά και των τεχνολογικών καινοτομιών που θα ενσωματωθούν στα μελλοντικά μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας

Η Cadillac αποκάλυψε ένα νέο concept στο Pebble Beach Concours d’Elegance.

Το ονομάζει Escala και είναι μια πρόγευση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Cadillac, αλλά και των τεχνολογικών καινοτομιών που πρόκειται να ενσωματωθούν στα μελλοντικά μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας. Το όνομα προέρχεται από την ισπανική λέξη για την κλίμακα, δηλαδή τη σκάλα και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου, πιο πολυτελούς και πιο εντυπωσιακού εμφανισιακά μοντέλου από την νέα Cadillac CT6. Πρόκειται επίσης για το τρίτο κατά σειρά πρωτότυπο που έχει παρουσιάσει η αμερικανική εταιρεία στο Pebble Beach τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από ένα κάμπριο με το όνομα Ciel και ένα κουπέ που ονόμαζαν Elmiraj.

Σχεδιασμένο να είναι ένα αυτοκίνητο διασκεδαστικό στην οδήγηση αλλά ταυτόχρονα και πολυτελές, το μεγάλο 4θυρο σεντάν έχει εντυπωσιακή σχεδίαση, που ωστόσο δίνει μεγάλη έμφαση και στον πολυχρηστικό χαρακτήρα του. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 5,3 μέτρα (!), δηλαδή περίπου 15 εκατοστά μακρύτερο από την CT6.

Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η τρισδιάστατη μάσκα, ενώ έχουν τοποθετηθεί τροχοί 22 ιντσών με δίχρωμες ακτίνες. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8, 4,2 λίτρων, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη και θα τοποθετηθεί σε μελλοντικά μοντέλα

Στο εσωτερικό η Cadillac παρουσιάζει ένα κόκπιτ «διπλής προσωπικότητας». Μπροστά είναι εστιασμένο στις σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ το πίσω στόχο έχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση. Υπάρχουν τρεις κυρτές OLED οθόνες που κυριαρχούν στο ταμπλό, με αυτή που βρίσκεται μπροστά στον οδηγό να είναι εξαιρετικά λεπτή και υψηλής ευκρίνειας. Οι τρεις οθόνες ουσιαστικά αντικαθιστούν το παραδοσιακό πίνακα οργάνων και απεικονίζουν και ρυθμίζουν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου σε μια ενοποιημένη μονάδα.

Επίσης η Cadillac παρουσιάζει νέες εφαρμογές συνδεσιμότητας και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπου ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του φωνητικές εντολές, εντολές μέσω αφής αλλά και με χειρονομίες. Η κεντρική μονάδα απεικονίζεται με μια γυναικεία μορφή την «Ιπτάμενη Θεά».

«Το Escala είναι ένα πρωτότυπο με δύο ξεκάθαρους στόχους» είπε ο Johan de Nysschen, Πρόεδρος της Global Cadillac. « Πρώτον να αναδείξει τη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει η εταιρεία. Δεύτερον να σηματοδοτήσει την φιλοδοξία της εταιρείας να επανέλθει δυναμικά στην κατηγορία των premium».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube