Νέα Cadillac CT6 στη Νέα Υόρκη [video]

Νέα Cadillac CT6 στη Νέα Υόρκη [video]

Το πολυτελές μεγάλο σεντάν είδε, επιτέλους, το φως της δημοσιότητας.

Φιλόδοξα σχέδια έχει η Cadillac για τη νέα CT6 την οποία τοποθετεί απέναντι σε BMW 7-Series, Mercedes-Benz S-Class και Audi A8.

Η αμερικανική μάρκα λέει πως η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου επέτρεψε στην, μήκους 5.184 mm λιμουζίνα, να έχει χώρους αντίστοιχους του ανταγωνισμού και ταυτόχρονα να είναι ελαφρύτερη από μοντέλα της μικρότερης κατηγορίας όπως η BMW 5- και 6-Series και η Mercedes-Benz E-Class.

«Στην προσπάθειά μας να εξελίξουμε μια μοναδική φόρμουλα για ένα πολυτελές σεντάν επιδόσεων, υιοθετήσαμε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την αρχιτεκτονική του πλαισίου», είπε ο πρόεδρος της Cadillac, Johan de Nysschen. «Παντρεύοντας αυτή την προσέγγιση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά άλλων πισωκίνητων σεντάν της γκάμας μας, όπως η σειρά V, δημιουργήσαμε κάτι που έχει χαθεί από την κατηγορία: ένα διασκεδαστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο

Η CT6 βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα Omega που, χάρη στη χρήση 13 διαφορετικών αλουμινένιων τμημάτων, συνδυάζει μικρό βάρος και υψηλή ακαμψία καθώς και, όπως υποστηρίζει η μάρκα, εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα «που θυμίζει χρηματοκιβώτιο».

Η νέα CT6 θα προσφέρεται, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, με δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο με 269 ίππους κι έναν 3λιτρο V6 με 405 ίππους, καθώς και έναν ατμοσφαιρικό V6 3,6 lt με 340 ίππους.

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και οι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Η παραγωγή για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Μέσης Ανατολής θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς στο εργοστάσιο Hamtramck του Detroit, ενώ για την Κίνα στο ολοκαίνουργιο τοπικό εργοστάσιο στις αρχές του 2016.

[Πηγή: Cadillac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube