Νέο Opel Monza σε πραγματικό μέταλλο στην ΙΑΑ 2013 [video]

Νέο Opel Monza σε πραγματικό μέταλλο στην ΙΑΑ 2013 [video]

Σε συνέχεια της online αποκάλυψης, η Opel παρουσίασε το πρωτότυπο Monza, το χτεσινό απόγευμα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

To 4θέσιο πρωτότυπο έχει μήκος 4,7 m και είναι 1,31 ψηλό και σχεδιάστηκε, όπως λέει η Opel, από «ωκεάνια κύματα που λείαναν την ακτή».

Η καμπίνα του Monza είναι περίπου 15 πόντους πιο χαμηλή απ’ ό,τι συνήθως αυτή των αυτοκινήτων παραγωγής, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να διαθέτει επαρκή χώρο για το κεφάλι των επιβατών και μεγάλο πορτμπαγκάζ 500 lt. Η Opel αναφέρει ότι ο χώρος για τους επιβάτες είναι αντίστοιχος με αυτόν ενός αυτοκινήτου μεσαίου μεγέθους και η επιβίβασή τους είναι πανεύκολη, χάρη στις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Εκτός από τις συμβατικές οθόνες μέσα στην καμπίνα, το πρωτότυπο Monza διαθέτει ένα φαρδύ και ανάγλυφο ταμπλό που εκτείνεται από τη μια πόρτα στην άλλη και χρησιμοποιείται ως επιφάνεια προβολής. Για τη χρήση αυτή υπάρχουν 18 LED που δημιουργούν μια λειτουργική οθόνη που απεικονίζει πληροφορίες και διακοσμητικά μοτίβα. Ο οδηγός έχει πρόσβαση στη ζώνη πληροφόρησης και στα διακοσμητικά φόντα μέσω χειριστηρίων πάνω στο τιμόνι ή με φωνητικές εντολές.

Το πρωτότυπο Opel Monza χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης επεκτεινόμενης αυτονομίας, με ηλεκτροκινητήρα/μπαταρία για το ηλεκτρικό σκέλος και θερμικό μοτέρ τούρμπο και καίει φυσικό αέριο (CNG). Αυτός το τελευταίο είναι μια τροποποιημένη έκδοση του νέου 3κύλινδρου 1.000άρη κινητήρα SIDI Turbo.     

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube