Νέο Mercedes-Benz GLC Coupé, πρώτες φωτογραφίες

Νέο Mercedes-Benz GLC Coupé, πρώτες φωτογραφίες

Αρκετές επίσημες φωτογραφίες του επερχόμενου πρωτοτύπου Mercedes-Benz GLC Coupé εμφανίστηκαν στο web, πριν από την επίσημη πρεμιέρα του, τη Δευτέρα 20/ στο Auto Shanghai 2015.

Με το χαρακτηρισμό ως «σπουδή κοντά στο μοντέλο παραγωγής», η GLC Coupé μοιάζει με μια GLE Coupé υπό κλίμακα, όπως ακριβώς είναι η σχέση της BMW X6 με την X4.

Πρόκειται βασικά για την κουπέ έκδοση της επόμενης γενιάς της GLΚ, η οποία μετονομάστηκε σε GLC για να μην συγχέεται με την ιδίου μεγέθους C-Class. Η έκδοση παραγωγής που θα λανσαριστεί το 2016/2017 θα έχει πιθανότατα το look του πρωτοτύπου που βλέπουμε, με τη διαφορά των κολλητών εξατμίσεων, όπως έχουμε δει στα μοντέλα F της Lexus.

Οι κινητήρες που θα κινούν την  GLC Coupé θα προέρχονται από την γκάμα αυτών της C-Class, περιλαμβανομένου ενός διτούρμπινου 3λιτρου που θα κινεί την έκδοση AMG Sport, ενώ το κορυφαίο της γκάμας Mercedes-AMG GLC/GLC Coupé 63 θα χρησιμοποιεί το νέο διτούρμπινο 4λιτρο V8 που γνωρίζουμε από την Mercedes-AMG GT και C63.

Αντίθετα με την απερχόμενη GLK που ποτέρ δεν πουλήθηκε στην Κοινοπολιτεία, η νέα GLC προβλέφτηκε και για δεξιοτίμονη, οπότε θα καλύψει και τις αγορές της Κίνας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.

[Πηγή carpassion.it μέσω carscoops.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube