Επίσημο: Νέο Lexus GS F 2016

Επίσημο: Νέο Lexus GS F 2016

Η Lexus αποκάλυψε και επίσημα online το νέο GS F 2016, λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στο NAIAS 2015, στο Detroit.

Το νέο Lexus GS F 2016 που είναι προγραμματισμένο να ντεμπουτάρει επίσημα στο American International Auto Show, στο Detroit τον επόμενο μήνα, αποτελεί αντίπαλο των Audi RS6, Mercedes-Benz E63 AMG, BMW M5, αλλά και της επερχόμενης Cadillac CTS-V.

Ειδικά για την τελευταία θα είναι ο μεγάλος της αντίπαλος, καθώς η εμπορική καριέρα του GS F 2016 θα είναι κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ.

Το νέο Lexus GS F 2016 αποτελεί μια εντυπωσιακή οντότητα στο χώρο των μεγάλων σεντάν επιδόσεων με την επιθετική μάσκα του που ενσωματώνει μεγάλες εισαγωγές αέρα και φανάρια LED. Πηγαίνοντας προς τα πίσω μπορούμε να παρατηρήσουμε τους αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, τα ανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ και την τετράμπουκη εξάτμιση. Ακόμη τα φώτα είναι φιμέ, υπάρχει μια πτέρυγα ενσωματωμένη στο χείλος του πορτμπαγκάζ και το αυτοκίνητο πατά σε 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Το σπορ στιλ φυσικά συνεχίζεται και στην καμπίνα όπου υπάρχουν δίχρωμα μπάκετ με εξώραφα και ανθρακονημάτινες και μεταλλικές διακοσμήσεις.

Κάτω από το καπό του νέου Lexus GS F 2016 κρύβεται ένας 5λιτρος ατμοσφαιρικός V8 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 473 PS και μέγιστη ροπή 53,7 kgm. Το 8κύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με δυνατότητα και χειροκίνητων αλλαγών. Ακόμη η Lexus επιβεβείωσε ότι το GS F 2016  θα διαθέτει Torque Vectoring Differential (TVD) με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: Standard, Slalom και Track. Επίσης δήλωσε ότι θα έχει πιο άκαμπτο σασί και πιο σπορ και σφιχτά ρυθμισμένη ανάρτηση.

H Lexus περιορίστηκε σε αυτές τις λίγες πληροφορίες για το online ντεμπούτο του νέου Lexus GS F 2016, οπότε οι πλήρεις λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα με το φυσικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο Detroit.

[Πηγή Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube