Νέο Infiniti Q50 Eau Rouge με άρωμα F1

Νέο Infiniti Q50 Eau Rouge με άρωμα F1

H Infiniti ανακοίνωσε την παρουσίαση του Q50 Eau Rouge, με επιρροές από τη Formula 1, για το Detroit International Auto Show.

Με περιγραφή ως «σχεδιαστικό όραμα» ενός Q50 υψηλών επιδόσεων, το πρωτότυπο Eau Rouge παίρνει το όνομά του από τη φημισμένη στροφή της πίστας Spa-Francorchamps, στο Βέλγιο.

Η Infiniti δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, αλλά επιβεβαίωσε ότι ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του έχει επιρροές από τη συνεργασία της εταιρείας με την Red Bull Racing. Η Infiniti δεν επεκτάθηκε περισσότερο και ό,τι μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία είναι το ανθρακονημάτινο σπόιλερ, οι αεραγωγοί στο καπό και η κυψελωτή μάσκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Infiniti, Alfonso Albaisa, «οι επιδόσεις είναι ο πυλώνας-κλειδί του DNA της Infiniti και το Q50 Eau Rouge είναι ένα αυτοκίνητο που εκφράζει μια εις βάθος σχεδιαστική ερμηνεία τους. Το Q50, με μια αφθονία τεχνολογιών, παρέχει την ενδεδειγμένη βάση για μια έκδοση υπέρ-υψηλών επιδόσεων, που ενσωματώνονται στο σχεδιασμό του Q50 Eau Rouge».

Η Infiniti κάνει τα πάντα για να εξαργυρώσει την εμπλοκή της στην F1, με ευθείες αναφορές στα μονοθέσια, αλλά και με την «μίσθωση» του Sebastian Vettel στην εξέλιξη των σπορ μοντέλων της. Όπως εκτιμά η ίδια η εταιρεία, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό στο βαθμό που θα το ήθελε και λέει ακόμα ότι η μονοκρατορία της Red Bull, βραχυπρόθεσμα, κάθε άλλο παρά οφέλη της έχει φέρει.

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube