Ο Φέτελ βάζει την υπογραφή του στο νέο Infiniti Q50 [video]

Ο Φέτελ βάζει την υπογραφή του στο νέο Infiniti Q50 [video]

Η Infiniti, βασικός χορηγός της Red Bull στη Formula 1, χρησιμοποίησε τους οδηγούς της ομάδας στην εξέλιξη του νέου Q50, προκειμένου αυτό να αποκτήσει δυναμικά χαρακτηριστικά αντάξια της Σειράς 3 της BMW και της Mercedes-Benz C-Class. Τα δυο κυριότερα μοντέλα που θα κληθεί να ανταγωνιστεί στο στίβο των πωλήσεων.

Ο οδηγός δοκιμών της Red Bull, o Σεμπαστιάν Μπουεμί, κάλυψε τα περισσότερα χιλιόμετρα με το Q50, με τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, να συμμετέχει στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου στην Ιαπωνία και να βοηθά τους μηχανικούς της Infiniti να ρυθμίσουν την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης του Q50.

Το τελευταίο μάλιστα εφοδιάζεται με το σύστημα Direct Adaptive Steering, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παραμετροποιήσει την απόκριση του τιμονιού. Είναι το πρώτο σύστημα του είδους με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να υποστηρίζουν ότι θα προσφέρει την αίσθηση και την ακρίβεια αντίστοιχων μηχανικών συστημάτων. Λογικά θα έχει βοηθήσει ο Φέτελ σ΄αυτό.

Παράλληλα, το Q50 είναι το πρώτο μοντέλο της Infiniti που επωφελείται σε επίπεδο κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης, από τη συνεργασία της ιαπωνικής φίρμας με την Mercedes-Benz. Έτσι, βασικός κινητήρας του Q50 για την ευρωπαϊκή αγορά θα είναι ο 2.2 lt ντίζελ της γερμανικής εταιρείας με απόδοση 170 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube