Νέο crossover από την VW βασισμένο στο Golf

Νέο crossover από την VW βασισμένο στο Golf

H Volkswagen θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο ένα νέο crossover, το οποίο θα βασίζεται στο Golf και θα διαθέτει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο T-Roc που είχε παρουσιαστεί το 2014.

Το μεγαλύτερο νέο αναφορικά με το ανανεωμένο VW Golf, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τελικά δεν αφορά το ίδιο το μοντέλο, αλλά ένα άλλο που θα δούμε σε πρωτότυπη στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο αυτό μοντέλο θα είναι ένα μικρό crossover που θα τοποθετηθεί στην γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή κάτω από το Tiguan. Αν και έχουν καταχωρηθεί διάφορα ονόματα, το ενδεχόμενο να διατηρήσει το όνομα του πρωτοτύπου T-Roc συγκεντρώνει πολλές ψήφους και είναι λογικό, καθώς λέγεται ότι θα υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του. Δεν περιμένουμε βέβαια να διατηρήσει το τρίθυρο αμάξωμα και την οροφή targa.

Από εκεί και πέρα, το νέο crossover θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιεί και το Golf και αναμένεται έχει αντίστοιχες διαστάσεις με το μικρομεσαίο best seller της VW. Θα είναι δηλαδή λίγο πάνω από τα 4 μέτρα σε μήκος.

Η γκάμα του θα περιλαμβάνει τις τεχνολογίες κίνησης που χρησιμοποιεί και το Golf. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις βενζινοκίνητες και ντίζελ εκδόσεις, το νέο crossover θα κυκλοφορήσει τόσο σε υβριδική όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αντίστοιχη με αυτή του e-Golf.

Όπως προαναφέραμε, το μοντέλο θα αποκαλυφθεί σε μορφή πρωτοτύπου τον ερχόμενο Μάρτιο και δεν αποκλείεται να δούμε την τελική έκδοση παραγωγής του πριν φύγει και το 2017.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube