Επίσημο: Ανανεωμένο VW Golf 2017 [videos]

Επίσημο: Ανανεωμένο VW Golf 2017 [videos]

Η ανανέωση του μέσου κύκλου ζωής του Golf VII φέρνει μαζί της και το ντεμπούτο του 1.5 TSI με ACT και εξελιγμένο εκ βάθρων 7άρι DSG.

Σε συνέχεια της χτεσινής διαρροής, το facelifted Volkswagen Golf παρουσιάστηκε και επίσημα με μικρές αισθητικές αλλαγές και εμπρός φανάρια LED στη θέση των bi-xenon.

Κατά την πάγια τακτική του VW Group, το ανανεωμένο Golf περιόρισε τις αισθητικές αλλαγές στο μίνιμουμ, αλλά η μάσκα δίνει την εντύπωση ενός φαρδύτερου αυτοκινήτου, χάρη στο χρωμέ σιρίτι στο χαμηλό κομμάτι της. Για τον ίδιο λόγο, οι σχεδιαστές ανασχεδιάσαν τους αεραγωγούς, χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέλησαν να κάνουν το ήδη δημοφιλές Golf «ακόμα πιο εντυπωσιακό».

Οι πιο ακριβές εκδόσεις του μικρού οικογενειακού της VW θα είναι εξοπλισμένες με Adaptive Cruise Control ACC (έξτρα) ή/και συστήματα Front Assist με ραντάρ που ανατοποθετήθηκε από χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, πίσω από το σήμα του αυτοκινήτου στη μάσκα. Στοιχεία που αφορά μόνο τα μοντέλα TDI, TSI και LNG, καθώς και τα GTI και GTD.

 

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, όλες οι εκδόσεις του ανανεωμένου Golf θα διαθέτουν πίσω φανάρια full-LED, ενώ έξτρα θα διατίθενται πίσω φλας σάρωσης. Ελαφρά ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, με νέο σχέδιο της μπούκας της εξάτμισης, ενώ εμπλουτίστηκε τόσο η χρωματική παλέτα για το αμάξωμα όσο και τα σχέδια που διατίθενται για τις ζάντες.

Στην καμπίνα, δύο είναι οι μεγάλες αλλαγές. Το 12,3ιντσο πλήρως ψηφιακό καντράν (έξτρα φυσικά) και περίπου με την ίδια λειτουργικότητα του μεγαλύτερου Passat. O οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε διαμορφώσεων/διατάξεων στα όργανα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και απεικόνιση για τη δορυφορική πλοήγηση με γρήγορη πρόσβαση στο χάρτη, έτσι ώστε να μην παίρνεις τα μάτια σου από το δρόμο κοιτάζοντας τη μονάδα στη κεντρική κονσόλα.

  

Ο άλλος μεγάλος νεωτερισμός αντιπροσωπεύεται από τα συστήματα πολυμέσων, με το κορυφαίο της γκάμας Discover Pro να υποστηρίζεται από μια 9,2ιντση οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, με το χειρισμό της να δέχεται επίσης και φωνητικές εντολές. Το facelifted Golf είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που είναι διαθέτει και χειρισμό μέσω χειρονομιών στην περίπτωση που εξοπλίζεται με το Discover Pro, σύστημα πολυμέσων που για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της VW να το ενσωματώνουν από το 2017.

Στον τομέα της ασφάλειας, το ανανεωμένο VW Golf 2017 με επιπλέον επτά σουίτες σε σχέση με το προηγούμενο που περιλαμβάνουν Traffic Jam Assist υποστηρίζοντας πλέον έτσι δυνατότητα ημί-αυτόνομης οδήγησης. Το ίδιο σύστημα μπορεί επίσης να περιορίσει τη πιθανότητα σύγκρουσης από πίσω, ενώ το σύστημα Emergency Assist αναλαμβάνει να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο στην περίπτωση που οι αισθητήρες διαγνώσουν επικείμενη σύγκρουση και μη χειρισμό του οδηγού, με στόχο την αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων. Επιπλέον, υπάρχει προαιρετικά σύστημα Trailer Assist, με επέμβαση για σταθεροποίηση του τρέιλερ μέσω του ESP. Μια ακόμα πρεμιέρα για την κατηγορία.

  

Κάτω από το καπό, ο βασικός κινητήρας 2.0 TSI του Golf GTI με τα 220 άλογα πάει στα «σκουπίδια» και τη θέση του παίρνει αυτός με τους 230 PS, του προηγούμενου Performance. Για όποιον θα ήθελε λίγο παραπάνω δύναμη, η έκδοση Performance ανεβάζει την ισχύ του δίλιτρου μοτέρ στους 245 PS. Επιπλέον, το μηχανολογικό τμήμα στο Wolfsburg εξέλιξε ένα νέο διπλοσύμπλεκτο 7άρι σασμάν DSG που αντικαθιστά το παλιό DSG6.

Οι πιο γήινες εκδόσεις του Golf κρύβουν κάτω από το καπό το νέο και οικονομικό 1.5 TSI Evo που αποδίδει 150 άλογα και 25,5 kgm. Το μοτέρ αυτό επωφελείται του συστήματος ACT που απενεργοποιεί δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους όταν η απαίτηση σε φορτίο δεν είναι μεγάλη. Εφαρμογή που κατά τη VW κατεβάζει τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση σε κύκλο NEDC στα 4,9 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 110 g/km.

 

Μια ακόμη πιο οικονομική έκδοση του ανανεωμένου VW Golf είναι αυτή του 1.5 TSI Evo με τα 135 άλογα και τα 20,5 χιλιογραμμόμετρα που κατεβάζει την κατανάλωση για την ίδια τυποποίηση κατά 0,3 lt/100 km, στα 4,6 lt/100 km. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το 1.500άρι μοτέρ διαθέτει στάνταρ χαρακτηριστικό λειτουργία «επεκτεινόμενου coasting» που το σβήνει τελείως μόλις ο οδηγός πάρει το πόδι του από το γκάζι, εξοικονομώντας επιπλέον 0,4 lt/100 km, κατά πώς λέει η VW.

Η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το αναβαθμισμένο e-Golf που θα διαθέτει αυτονομία 300 km, καθώς αυτό υα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Los Angeles Auto Show 2016, τη επόμενη εβδομάδα. Προσεχώς θα παρουσιαστεί και το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας του μικρού οικογενειακού της VW, το Golf R που θα ολοκληρώσει τη δημοφιλή οικογένεια.

[Πηγή Volkswagen] >

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube