Νέα σκίτσα του Audi Q4 e-Tron Concept

Νέα σκίτσα του Audi Q4 e-Tron Concept

Ο προάγγελος του δεύτερου πλήρως ηλεκτροκίνητου SUV της Audi θα παρουσιαστεί στη Γενεύη

Η Audi δημοσίευσε νέα σκίτσα του πλήρως ηλεκτροκίνητου Q4 e-Tron concept, με το οποίο μας προετοιμάζει για ένα νέο μοντέλο παραγωγής που θα προστεθεί στη γκάμα της το 2020.

Το SUV θα βασίζεται στην ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen, η οποία επιτρέπει στο μοντέλο να συνδυάζει εξωτερικές διαστάσεις επιπέδου Q3, με χώρους σαν αυτούς του Q5.

Τα νέα σκίτσα μας αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του πίσω μέρους που χαρακτηρίζεται από μυώδεις γραμμές και λιγότερο συντηρητική εμφάνιση από ότι μας έχει συνηθίσει η γερμανική εταιρεία. Τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα αποτελούνται από συστοιχίες LED σε φουτουριστικούς σχηματισμούς, ενώ στο πίσω μέρος τα φώτα ενώνονται όπως και στα μεγαλύτερα e-Tron SUV και Q8.

Όπως βλέπουμε από το σκίτσο του προφίλ, το Q4 e-Tron έχει έντονες πτυχώσεις στα φτερά και καμπίνα μετατοπισμένη προς τα εμπρός, επωφελούμενο από την έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης προς όφελος των εσωτερικών χώρων.

Audi Q4 e-Tron Concept

Στο εσωτερικό, η συνολική εικόνα θυμίζει το πρωτότυπο Audi e-Tron GT concept. Η μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, το τιμόνι είναι flat-bottom ενώ οι αεραγωγοί είναι ενσωματωμένοι στο ταμπλό από τη μεριά του συνοδηγού. Επίσης, βλέπουμε πρακτικές θήκες για μπουκάλι στις πόρτες, όπως και έναν αποθηκευτικό χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα, κάτι που μας δείχνει πως οι σχεδιαστές της Audi δεν ξέχασαν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Η έκδοση παραγωγής του Q4 θα κληθεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το επερχόμενο Tesla Model Y όταν μπει στην παραγωγή το 2020.  Επιπλέον, η Audi έχει στόχο να παρουσιάσει 12 νέα μοντέλα e-Tron μέχρι το 2025, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube