Νέα πρωτότυπα Daihatsu Kopen

Νέα πρωτότυπα Daihatsu Kopen

Η Daihatsu αποκάλυψε δύο πρωτότυπα για το Kopen, τα οποία θα βρίσκονται στο σταντ της στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, τον Νοέμβριο.

Εδώ και μία εβδομάδα ακούγονταν ψίθυροι σχετικά με την πρόθεση της Daihatsu να αναβιώσει το Κopen.

Σήμερα οι ψίθυροι επιβεβαιώθηκαν από τον αρχαιότερο Ιάπωνα κατασκευαστή με την αποκάλυψη δύο πρωτοτύπων, με το διακριτικό «Kopen» στις πινακίδες τους. Τα πρωτότυπα θα αποτελούν σημαντικά θέματα στο περίπτερο της Daihatsu στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες του τον επόμενο μήνα.

Το μπλε και το πορτοκαλί πρωτότυπο απεικονίζουν την έκδοση RMZ, ενώ το πράσινο είναι το μοντέλο XMZ, με ενισχυμένο αμάξωμα για πιο «περιπετειώδη» προσέγγιση.

Και οι δύο εκδόσεις δεν διαφέρουν σε διαστάσεις: 3,4 m μήκος, 1,48 m πλάτος και 1,28 m ύψος. Το μοτέρ τους είναι 3κύλινδρο, 660 cc και συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), αλλά και με επιλογή προκαθορισμένων σχέσεων που αλλάζουν από paddles στο τιμόνι.

Να θυμίσουμε ότι στο ίδιο μοτίβο κινείται και το πρωτότυπο S660 της Honda, που θα παρουσιαστεί επίσημα και αυτό στο Τόκιο και που θα κάνει καριέρα μόνο στην Ιαπωνία από το 2015, αν και οι φήμες το θέλουν να έρχεται στην Ευρώπη αργότερα, αλλά με μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μοτέρ.

[Πηγή Daihatsu]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube