Νέα Alfa Romeo Disco Volante Spider από την Touring Superleggera [video]

Νέα Alfa Romeo Disco Volante Spider από την Touring Superleggera [video]

H Touring παρουσίασε την ανοιχτή έκδοση της βραβευμένης της Alfa Romeo Disco Volante.

Για να γιορτάσει τα 90 χρόνια της, η θρυλική ιταλική εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής αμαξωμάτων, Touring Superleggera, παρουσίασε μια ανοιχτή έκδοση Spider του βραβευμένου πρωτοτύπου Disco Volante Coupe του 2012.

Τα δύο πρωτότυπα αντλούν έμπνευση από τη θρυλική Alfa Romeo C52 του 1952, που ήταν γνωστή ως Disco Volante (ιπτάμενος δίσκος) λόγω του ασυνήθιστου σχήματός της (φωτ. κάτω).

Η σύγχρονη Disco Volante βασίζεται στο πλαίσιο της Alfa Romeo 8C Spider, αλλά αντί για υφασμάτινη σκεπή έχει δύο σκληρά καλύμματα από ανθρακόνημα, που εξελίχτηκαν σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ίδιας της Alfa Romeo.

Αυτά ζυγίζουν μόλις 3,5 kg και συμβάλλουν στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου. Η ανθρακονημάτινη σκεπή μπορεί να αφαιρεθεί με τα χέρια και να αποθηκευτεί στο πορτμπαγκάζ, δίπλα στις ειδικά σχεδιασμένες αποσκευές.

«Δεν θέλαμε να μειώσουμε την απόλαυση της οδήγησης με ανοιχτή σκεπή. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί σαν να μην είχε καθόλου σκεπή», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδίασης της Touring Superleggera, Louis de Fabribeckers.

Πέρα από το ότι είναι ανοιχτή, η νέα Disco Volante Spider είναι βαμμένη και σε ένα ξεχωριστό χρώμα Blu Ceruleo (γαλάζιο του ουρανού) και το εσωτερικό της έχει επενδύσεις σε μπεζ/μαύρο δέρμα Connolly.

Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τον κινητήρα, αλλά η Coupe είχε τον V8 4,7 λίτρων της Maserati GranTurismo, με 450 PS και 47,9 kgm ροπής.

Το πρώτο ανοιχτό ρόουνστερ στην ιστορία της Touring Superleggera θα παραχθεί σε μόνο 7 αντίτυπα. Τα πλήρη στοιχεία για αυτό θα ανακοινωθούν σύντομα, όταν θα εκτεθεί στο Σαλόνι της Γενεύης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube