nanoFlowcell Quantino: Ηλεκτρικό 2+2 με 1.000 km αυτονομία!

nanoFlowcell Quantino: Ηλεκτρικό 2+2 με 1.000 km αυτονομία!

Το «new kid in town” που είχε δείξει ως teaser πριν από λίγες μέρες η nanoFlowcell είναι τελικά ένα κόμπακτ ηλεκτρικό κουπέ.

Το Quantino, όπως ονομάζεται, θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης και προσφέρει πρωτόγνωρη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτονομία, που ξεπερνά τα 1.000 km.

Με μήκος 3,91 m, το Quantino είναι κοντύτερο από την BMW i3 (3.999 mm) και, λόγω της σχεδίασης του αμαξώματος που θυμίζει περισσότερο κουπέ, προσφέρει θέσεις για 2+2 άτομα.

Η τεχνολογία του Quantino έχει εξελιχθεί από την ίδια την nanoFlowcell. Όπως και το μεγαλύτερο QUANT F, το Quantino διαθέτει μία νέα τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Δύο ιονισμένα υγρά, ένα θετικό και ένα αρνητικό, οποία μεταφέρονται σε δύο ξεχωριστά ρεζερβουάρ με συνολική χωρητικότητα 350 lt και παρέχουν στο όχημα την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται.

Το κόμπακτ κουπέ διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 136 ίππων. Παρά το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό νούμερο, η nanoFlowcell υποστηρίζει ότι η αυτονομία του Quantino ξεπερνά, όπως αναφέραμε, τα 1.000 km!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube