MG Maze, το μίνι EV του «αύριο» [videos]

MG Maze, το μίνι EV του «αύριο» [videos]

Η MG Motors, μέσω του λονδρέζικου γραφείου της SAIC Design, παρουσιάζει το Maze. Ένα κόμπακτ EV που προμηνύει αυτό που θα μπορούσε να είναι το αστικό ηλεκτρικό του αύριο, εμπνευσμένο από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Ενώ η MG έχει επιστρέψει στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο με πολλά θερμικά, υβριδικά ή ηλεκτρικά SUV, των οποίων προμετωπίδα είναι το Marvel R, η βρετανική φίρμα με τα κινεζικά κεφάλαια θέλει να διαφοροποιήσει την προσέγγισή της. Ύστερα από το πρωτότυπο του ρόουντστερ Cyberster, μας παρουσιάζει το όραμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την πόλη του μέλλοντος, εμπνευσμένο από βιντεοπαιχνίδια.

Για τη δημιουργία του MG Maze, το SAIC Design άντλησε έμπνευση από τον κόσμο των gamers και προτείνει ένα κόμπακτ πρωτότυπο με φουτουριστικές γραμμές και χωρίς συμβιβασμούς, που βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές: «Το παιχνίδι είναι σημαντικό. Η αναζήτηση είναι σημαντική. Η περιπέτεια είναι σημαντική.».

Υιoθετώντας τη γενική γραμμή του Cyberster, το πρωτότυπο MG Maze στοχεύει σε διαφορετικό κοινό, νεότερο, πιο διασυνδεδεμένο, πιο «gamer» παρά «οδηγό». Η ιδέα, σύμφωνα με το SAIC Design, είναι να ερμηνεύσουμε την ουσία των οικιακών βιντεοπαιχνιδιών σε ένα όχημα που εμπνέει για μια αναζήτηση στον πραγματικό κόσμο.

Ύστερα λοιπόν από το Pokemon Go, εδώ έχουμε το MG Maze… Go. Η ιδέα είναι να χρησιμοποιείς αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης για να μετακινηθείς, αναζητώντας ταυτόχρονα ψηφιακά έργα τέχνης διάσπαρτα στο αστικό περιβάλλον.

Όσον αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο, το MG Maze μοιάζει με Isetta με συνδεδεμένα… νανοστεροειδή. Και παίρνει από το ιταλικό microcar -που είχε αλλάξει τα σήματά του τη δεκαετία του ’50 με αυτά της BMW- την μετωπική πόρτα, αλλά αυτή τη φορά με άνοιγμα προς τα πάνω και όχι πλάγια. Μια ιδιαίτερα συμβολική πρόσβαση που σε καλεί για να σε καταπιεί η οδηγική εμπειρία ενός ασυνήθιστου αυτοκινήτου πόλης. 

MG Maze Concept

Όσον αφορά το εξωτερικό στιλ, το MG Maze βρίθει από γυάλινες επιφάνειες που σε αφήνουν να κάθεσαι κάτω από μια φούσκα για άπλετη ορατότητα στον (πραγματικό) έξω κόσμο. Ιδιαίτερα κόμπακτ με τους τροχούς ακροβολισμένους στο αυτοκίνητο, στο MG Maze δεν υπάρχει καμία προεξοχή.

Χαμηλό και φαρδύ, μπορεί να φιλοξενήσει μόνο δύο άτομα που κάθονται σε καθίσματα μηδενικής βαρύτητας, με χειριστήριο βιντεοπαιχνιδιού και μια οθόνη εμπρός τους, έτσι ώστε να τους φαίνεται ότι κάθονται στον καναπέ τους όταν παίζουν video game στο σαλόνι…

Δεδομένου ότι πρόκειται για πρωτότυπο καθαρά προοπτικής αξίας, δεν παρέχονται συγκεκριμένα τεχνικά δεδομένα. Η MG απλώς επεσήμανε ότι το Maze τροφοδοτείται από διάφορους ηλεκτροκινητήρες και διαθέτει εναλλάξιμη μπαταρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube