MG Cyberster: Ο ηλεκτρικός διάδοχος του MG TF;

MG Cyberster: Ο ηλεκτρικός διάδοχος του MG TF;

Διθέσιο ρόουντστερ από την MG σε μορφή πρωτοτύπου.

Η MG παρουσίασε το Cyberster, ένα ηλεκτρικό διθέσιο σπορτσκαρ σε μορφή πρωτοτύπου που θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Σανγκάης μέσα στον Απρίλιο.

Το Cyberster που είχε ανακοινωθεί πέρυσι, είναι μια δημιουργία του σχεδιαστικού κέντου MG Advanced Design Centre στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, είναι εμπνευσμένο από το MGB (1963) και την πλούσια κληρονομιά της MG σε σπορ διθέσια ρόουνστερ. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο από αυτά ήταν το MG TF, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε για τελευταία φορά το 2011.

MG

Το μοντέλο υιοθετεί φώτα LED "Magic Eye" με οβαλ σχήμα εμπρός, φωτιζόμενες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, σπλίτερ, τροχούς μεγάλης διαμέτρου, μυώδες προφίλ και γωνιώδη ουρά τύπου "kamm tail" με γραφικά Union Jack στα φώτα τα οποία ξεπροβάλλουν από εσοχές.

Όπως δήωσε ο Carl Gotham, υπεύθυνος του SAIC Design Advanced London, τα σπορτσκαρ είναι στο DNA της MG και το Cybersteer είναι ένα πολύ συναρπαστικό concept για τους σχεδιαστές κοιτάζοντας στο μέλλον της εταιρείας.

MG Cyberster

Το MG Cyberster είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Σύμφωνα με την εταιρεία έχει 800 km αυτονομίας ενώ μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε κάτω από 3". Επιπλέον, η πλατφόρμα υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G. Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα μάθουμε στην Έκθεση Σανγκάης μεταξύ 21 και 28 Απριλίου 2021.

Όσο για πιθανή εξέλιξη του σε μοντέλο παραγωγής, πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο, παρόλο που μια ηλεκτρική πλατφόρμα "πασπαρτού" θα έδινε τη δυνατότητα στην κινεζική φίρμα να εξελίξει μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών χωρίς μεγάλο κόστος. Η γκάμα της MG Motors σήμερα αποτελείται από τέσσερα SUV, ένα σουπερμίνι και ένα μικρομεσαίο.

[Πηγή: MG Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube