Mercedes-Benz EQC 4x4²: Ηλεκτρικό SUV παντός εδάφους

Mercedes-Benz EQC 4x4²: Ηλεκτρικό SUV παντός εδάφους

Ένα πρωτότυπο βασισμένο στην Mercedes-Benz EQC με δυνατότητες που παραπέμπουν σε G-Class.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο EQC 4x4² που αποτελεί μια ειδική έκδοση της ηλεκτρικής EQC με εκτός δρόμου προσανατολισμό. Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να αναδείξει τις δυνατότητες που μπορεί να έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσον αφορά την κίνηση σε απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές. Η EQC 4x4² είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο με τα διακριτικά 4x4² μετά από τα αντίστοιχα G 500 4x4² (έκδοση παραγωγής) και E 400 All-Terrain 4x4²  (πρωτότυπο).

Η EQC 4x4² ξεωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στην τεράστια απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 293 mm. Για να έχετε ένα σωστό μέτρο σύγκρισης, η έκδοση παραγωγής της EQC απέχει από το έδαφος 140 mm. Σε αυτό συμβάλει η νέα ανάρτηση με portal axles (μια λύση που έχει χρησιμοποιηθεί σε G-Class και σε Unimog) αλλά και τους τροχούς 20" που φορούν εκτός δρόμου ελαστικά  285/50 R 20. 

Ως αποτέλεσμα, η EQC 4x4² έχει εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης 31,8ο (20,6ο), ράμπας 24,2ο (11,6ο) και εξόδου 33ο (20ο) ενώ μπορεί να περάσει από νερό βάθους έως 400 mm (έναντι 250 mm της εργοστασιακής EQC). Εξοπλίζεται επίσης με νέο λογισμικό στα προγράμματα Off-Road.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC

Mercedes-Benz

Το πρωτότυπο φορά μεμβράνες matt metallic gun-metal grey για το αμάξωμαενώ έχει προεκτάσεις των φτερών που προσθέτουν 100 mm στο πλάτος και καλύπτουν τα αυξημένα μετατρόχια. Θέλοντας να τονίσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα μιας τέτοιας έκδοσης, η Mercedes-Benz εξόπλισε το πρωτότυπο με μια βάση οροφής για σκηνή και μια φουσκωτή βάρκα.

Σύμφωνα με την Mercedes-Benz, τα φώτα λειτουργούν και ως ηχεία, εκπέμποντας ηχητικό σήμα για τους πεζούς. Επιπλέον, ο οδηγός απολαμβάνει μια ιδιαίτερη ηχητική εμπειρία από τα ηχεία στο εσωτερικό, με τον ήχο του κινητήρα να αλλάζει χροιά ανάλογα με τη θέση του πεντάλ γκαζιού, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και την ταχύτητα του οχήματος.

Η Mercedes-Benz δεν αναφέρει κάτι σχετικά με πιθανή εξέλιξη του πρωτοτύπου σε έκδοση παραγωγής, οπότε εικάζουμε πως αποτελεί απλά μια σχεδιαστική άσκηση και μια τεχνολογική πλατφόρμα για το μέλλον που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική ηλεκτρική G-Class.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube