Mercedes-Benz Concept EQT: Το ηλεκτρικό βαν του σήμερα [video]

Mercedes-Benz Concept EQT: Το ηλεκτρικό βαν του σήμερα [video]

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τον προάγγελο της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού MPV.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε σήμερα το Concept EQT, ένα ηλεκτρικό βαν σε μορφή πρωτοτύπου, το οποίο όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα μαζί με τα αντίστοιχα T-Class και Citan που θα έχουν θερμικά μοτέρ, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στη γκάμα της Mercedes-Benz κάτω από τα μεγαλύτερα EQV/V-Class/Vito. 

Η Mercedes-Benz EQT βασίζεται στο Renault Kangoo, έχει όμως εντελώς διαφορετικό αμάξωμα και εσωτερικό προσανατολισμένα στην πολυτέλεια. Το επιβατικό βαν έχει διαστάσεις 4.945 x 1.863 x 1.826 mm που το τοποθετούν στη μικρή κατηγορία απέναντι στα Citroën Berlingo, Peugeot Rifter/Partner, Toyota ProAce City, FIAT Doblο, Opel Combo Life και φυσικά Renault Kangoo.

Mercedes-Benz EQT

Η EQT υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes-Benz με απόλυτη επιτυχία, καθώς εκ πρώτης όψεως είναι ένα από τα ομορφότερα MPV της κατηγορίας. Στη μάσκα, ξεχωρίζει η μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια που είναι καλυμμένη και ενώνεται με τα λεπτά και επιθετικά φώτα LED. Φώτα LED έχουμε και πίσω, τα οποία μάλιστα ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα κάτω από το πίσω παρμπρίζ.

Οι καμπύλες στους προφυλακτήρες, το καπό, τα φουσκωμένα φτερά και το προφίλ, σε συνδυασμό με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες στο ενιαίο πλαίσιο των παραθύρων, τις μπάρες οροφής, τους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, δίνουν την αίσθηση ενός πολυτελούς και καλοσχεδιασμένου βαν.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να έχει τροχούς μικρότερης διαμέτρου πιο συμβατικά φώτα, διαφορετικές χειρολαβές και μεγαλύτερη βάση για τις πινακίδες, όμως η γενικότερη εικόνα θα είναι πολύ κοντά στο εικονιζόμενο πρωτότυπο.

Mercedes-Benz EQT

Από τις συρόμενες πίσω πόρτες οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην ευρύχωρη καμπίνα η οποία έχει τρεις σειρές καθισμάτων. Το ταμπλό έχει στρογγυλούς αεραγωγούς, κεντρική οθόνη αφής, οθόνη στον πίνακα οργάνων, πολυλειτουργικό τριάκτινο τιμόνι, φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό και επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πέρα από τις επενδύσεις από λευκό nappaleather και τις λεπτομέρειες από glossy γαλάζιο υλικό στο ταμπλό και τις πόρτες, η εικόνα μοιάζει έτοιμη για την παραγωγή. Την εικόνα συμπληρώνει η τεράστια πανοραμική οροφή που φτάνει μέχρι τις πίσω σειρές καθισμάτων και το ηλεκτρικό skateboard που αποθηκεύεται στο πορτ παγκάζ.

Mercedes-Benz EQT

Η Mercedes-Benz δεν αποκάλυψε πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του βαν το οποίο αναμένεται να είναι κοινό με το Renault Kangoo E-TECH. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 PS / 245 Nm και μια μπαταρία 44 kWh που θα χαρίζει αυτονομία 265 km (WLTP).

Εκτός από την Mercedes-Benz EQT, η γερμανική φίρμα θα προσφέρει τα συγγενικά βαν T-Class (επιβατικό) και Citan (επαγγελματικό) με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube