Lightyear: Αποκάλυψη του ηλιακού μοντέλου της στις 25 Ιουνίου

Lightyear: Αποκάλυψη του ηλιακού μοντέλου της στις 25 Ιουνίου

Η διάνυση 20.000 km ετησίως χάρη στον ήλιο είναι η υπόσχεση του φρέσκου Ολλανδού κατασκευαστή Lightyear. Το πρωτότυπο «One» θα πετυχαίνει αυτονομία μέχρι 800 km.

Με έτος ίδρυσης το 2016 από τους δημιουργούς του «Stella», του πρώτου ηλιακού 4θέσιου αυτοκινήτου, η Lightyear θα παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος παραγωγής. 

Η νέα ολλανδική εταιρεία θα παρουσιάσει το «One» στις 25 Ιουνίου, μια μπερλίνα που υπόσχεται ότι θα μπορεί να διανύσει ετησίως 20.000 km, αποκλειστικά μέσω της ενέργειας που θα συλλέγεται από την ηλιακή οροφή της. Κινούμενο από τέσσερις τροχούς-μοτέρ, η μπαταρία του One θα προσφέρει αυτονομία μεταξύ 600 και 800 km.

lightyear one

Χωρίς να έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία τεχνική λεπτομέρεια, η Lightyear ανακοινώνει ότι το One θα μπορεί να επαναφορτίζεται «δύο έως τρεις φορές πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά».

Συνδεδεμένο σε μια «συνηθισμένη» οικιακή πρίζα, θα μπορούσε να ανακτήσει «αυτονομία έως και 400 km κατά τη διάρκεια της νύχτας». Μια περίεργη απόδοση, καθώς ένας τέτοιου τύπου ρευματολήπτης μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ μόλις 2,8 kW. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι μπορεί να ταξιδέψει 400 km με τις 28kWh που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας νύχτας δέκα ωρών. Ωστόσο, οι σχεδιαστές του One φαίνονται σοβαροί άνθρωποι: Η ομάδα θα αποτελείται από ένα «μίγμα νέων ταλέντων» και πρώην εργαζομένους της Tesla, της Ferrari και της Jaguar. 

lightyear one

Η Lightyear διαθέτει ένα εργοστάσιο στο Helmond και επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ, ελπίζοντας να παραδώσει τα πρώτα κομμάτια του One το 2020.

lightyear one

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube