Lexus UX Concept: Νέο μικρομεσαίο crossover

Lexus UX Concept: Νέο μικρομεσαίο crossover

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που μας δείχνει πως θα είναι τα μελλοντικά Lexus και στην έκδοση παραγωγής, μάλλον θα αντικαταστήσει το CT200h.

Με το UX Concept που θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού, η Lexus θα μας δείξει ποιο σχεδιαστικό μονοπάτι θα ακολουθήσει με τα μελλοντικά της μοντέλα.

Υπάρχουν ωστόσο και πληροφορίες που αναφέρουν πως όταν το νέο της μικρομεσαίο SUV ξεκινήσει να πωλείται, θα αντικαταστήσει το όχι και πολύ πετυχημένο CT200h, που βασίζεται στο προηγούμενο Toyota Prius.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Lexus CT200h

Το UX θα έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Audi Q3, η BMW X1, η Mercedes-Benz GLA, το νέο μοντέλο που ετοιμάζει η Volvo σε αυτή την κατηγορία αλλά και το νέο MINI Countryman.

Η Lexus αποκάλυψε μια εικόνα από το νέο της πρωτότυπο, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το Ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της εταιρείας. Η γραμμή του είναι ένας τολμηρός συνδυασμός αιχμηρού και μυώδους σε όλο το εμβαδό του αμαξώματος, με ιδιαίτερα τονισμένους θόλους και πίσω πόρτες με κρυφές χειρολαβές, που δίνουν την εντύπωση ότι ανοίγουν ανάποδα.

Το πίσω μέρος έχει κάτι από κουπέ και τα αιχμηρά πίσω φώτα δίνουν έντονο χαρακτήρα, ενώ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι και οι κάμερες που αντικαθιστούν τους συμβατικούς πλευρικούς καθρέφτες.

Δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα εικόνα από την καμπίνα, όμως η Lexus δηλώνει ότι θα συνδυάζεται η παραδοσιακή ποιότητα της εταιρείας με πολύ εξελιγμένα γκάτζετ.

Κρυφές παραμένουν και οι πληροφορίες σχετικά με το σύστημα κίνησης του UX, όμως οι δύο εξατμίσεις του πρωτότυπου αφήνουν υπόνοιες για ύπαρξη θερμικού κινητήρα. Ωστόσο, με δεδομένη την πρωτοπορία της Lexus στην υβριδική τεχνολογία θα πρέπει να θεωρείται βέβαιος ο συνδυασμός του με κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το UX θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στο Σαλόνι του Παρισιού που θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 1η Οκτωβρίου. Τότε θα μάθουμε και περισσότερες πληροφορίες για το ποιόν του.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube