Lamborghini Asterion: Κινείται και… βρυχάται [video]

Lamborghini Asterion: Κινείται και… βρυχάται [video]

H Lamborghini έφερε το Asterion στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, το έβαλε εμπρός και το πήγε και μια τσάρκα.

Η Lamborghini μπορεί να απέκλεισε την πιθανότητα, το πρωτότυπο Asterion να μετουσιωθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να το επιδείξει στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Το Asterion, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Mondial de l’ Automobile 2014, στο Παρίσι, κινείται από ένα υβριδικό σύστημα plug-in που εξελίχθηκε από τη Lamborghini. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του VW Group συνεργάστηκαν για να παράσχουν την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει από τα αντίστοιχα μοντέλα της VW και πολύ περισσότερο της Audi.

Ο βενζινοκινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός 5,2 λίτρων V10 της Huracán που αποδίδει 610 PS και συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν άλλα 300 PS, για να προσφέρουν στην Asterion LPI910-4 συνδυαστική ισχύ 910 PS.

H ισχύς του V10 καταλήγει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσο ενός διπλοσύμπλεκτου ημιαυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων. Όσον αφορά τους ηλεκτροκινητήρες, ένας είναι τοποθετημένος στο κιβώτιο και στέλνει την ισχύ του επίσης στον πίσω άξονα, ενώ οι άλλοι δύο είναι τοποθετημένοι στον εμπρός άξονα και κινούν αποκλειστικά τους μπροστινούς τροχούς της Asterion.

Η Lamborghini δεν έχει ανακοινώσει το βάρος του Asterion και αναφέρει μόνο ότι οι μπαταρίες και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος ζυγίζουν συνολικά περίπου 250 κιλά. Επιπλέον, το υβριδικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 km, αρκεί η ανώτατη ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 125 km/h. Ακόμα, εξασφαλίζει στo πρωτότυπο μέση κατανάλωση 4,2 lt/100 km μόλις, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 98 gr/km.

Οι επιδόσεις από την πλευρά τους είναι αντάξιες μιας Lamborghini. Επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3’’ ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 320 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube