Kyocera: Από τα έπιπλα γραφείου στα αυτοκίνητα [video]

Kyocera: Από τα έπιπλα γραφείου στα αυτοκίνητα [video]

Εκδημοκρατισμός των EV, αυτόνομη οδήγηση, καινοτόμες in-car υπηρεσίες… Σημαντικές, μεσοπρόθεσμες εξελίξεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και εμπλοκή εταιρειών με διαφορετικούς ορίζοντες. Όπως αυτή της Kyocera!

Kyocera Moeye

Η ιαπωνική εταιρεία εξοπλισμού γραφείων Kyocera παρουσιάζει περήφανα το πρώτο της πρωτότυπο. Όχι στον χώρο που δραστηριοποιείται, αλλά στο αυτοκίνητο! Το ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα Moeye μετουσιώνει τη βούληση της εταιρείας να διαφοροποιηθεί από το κύριο αντικείμενό της που επικεντρώνεται στον εξοπλισμό γραφείων.

Η ιαπωνική φίρμα ποντάρει αναμφίβολα στην τεχνολογική εικόνα της για να σαγηνεύσει το κοινό με αυτήν τη σπουδή. Έτσι, το κόνσεπτ του Kyocera Moeye ενσωματώνει μια εντυπωσιακή οθόνη που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό. Οι μικρές κάμερες που είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό επιτρέπουν την απόδοση ενός φαινομένου διαφάνειας σε αυτό το τμήμα του χώρου επιβατών.

Kyocera Moeye

Το τεχνικό φύλλο της Kyocera υποδεικνύει επίσης την παρουσία απτικής ανατροφοδότησης που ονομάζεται «Haptivity», ικανής να προσομοιώνει την αίσθηση του φυσικού κουμπιού στην οθόνη όταν το πιέζεις. Τέλος, ένας βοηθός σε τρισδιάστατο ολόγραμμα, ένα ποιοτικό σύστημα ήχου και ένα ρυθμιζόμενο ντισπένσερ για πέντε διαφορετικά αρώματα ολοκληρώνουν το πακέτο.

Παρά τη φουτουριστική σχεδίασή του, το Kyocera Moeye φιγουράρει με ρετρό αμάξωμα που θυμίζει Μεσοπόλεμο. Προβολείς που είναι φορτωμένοι με μπόλικο νίκελ, καλυμμένοι πίσω τροχοί, μικροσκοπικός προφυλακτήρας και μικρά πίσω φώτα.

Kyocera Moeye

Τι είναι τελικά αυτό το Kyocera Moeye; Ένα πρωτότυπο επίδειξης με στόχο την επικοινωνία ή προάγγελος ενός αυτοκινήτου του μέλλοντος; Η απάντηση σε λίγα ή περισσότερα χρόνια…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube