Kia Sportspace: Άρωμα Ευρώπης

Kia Sportspace: Άρωμα Ευρώπης

Το εντυπωσιακό concept car, Kia Sportspace που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης αντικαθιστά το Optima και είναι σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν για ποιο λόγο η Kia κρατούσε κρυφό το πίσω μέρος της νέου ευρωπαϊκού κόνσεπτ αυτοκινήτου, από προηγούμενες δημοσιεύσεις – teaser, μια ματιά στις τελευταίες φωτογραφίες θα σας δώσει την εξήγηση: ενώ το νέο αυτοκίνητο θεωρητικά προοριζόταν να αντικαταστήσει το Optima, η φωτογραφία αποκαλύπτει ένα αμάξωμα στέισον βάγκον.

Και το (προσωρινό) όνομα αυτού: Sportspace Concept. Πρόκειται για ένα μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας (D) το οποίο σχεδιάστηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της Kia στην Φρανκφούρτη και θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης. Ο κορεάτης κατασκευαστής είναι μάλλον φειδωλός ως προς την πληροφόρηση για το νέο μοντέλο, αλλά τονίζει πως έχει εξελιχθεί ως ένα αυτοκίνητο μεγάλων αποστάσεων (Grand Tourer) «χωρίς όμως να θυσιάζει τις επιδόσεις, την αξιοπιστία και την οικονομία, αξίες για τις οποίες η Kia είναι γνωστή». Από τα συμφραζόμενα δεν θα μας εξέπληττε αν κάτω από το καπό κρύβεται κάποιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης με θερμικό κινητήρα μεγάλου κυβισμού.

Το σχέδιο του νέου αυτοκινήτου ενσωματώνει όλα τα στοιχεία της σχεδιαστικής «γλώσσας» της Kia, συμπεριλαμβανομένων τη μάσκα «μύτη της τίγρης» και καθαρές γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα και καταλήγουν σε μία σχετικά στενή ουρά στέισον που θυμίζει έντονα την Alfa Romeo 159 Sportwagon, πράγμα που θεωρούμε πολύ κολακευτικό. Άγνωστο παραμένει αν η επόμενη γενιά Optima θα προσφέρεται και σε στέισον βάγκον έκδοση στην Ευρώπη, μια αγορά με μεγάλη ζήτηση για τέτοιου είδους αμαξώματα. Σύμφωνα με τον Gregory Guillaume, επικεφαλής του ευρωπαϊκή σχεδιαστικού κέντρου της Kia, το Sportspace θα είναι ένα αυτοκίνητο «για ανθρώπους με πολλές δραστηριότητες, οι οποίοι χρειάζονται αρκετό χώρο για τις εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς με την εμφάνιση, την άνεση αλλά και τις επιδόσεις».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube