Υβριδική τεχνολογία στο Kia Optima T-Hybrid [video]

Υβριδική τεχνολογία στο Kia Optima T-Hybrid [video]

Η υβριδική τεχνολογία της Kia που συνδυάζει ηλεκτρικό μοτέρ με κινητήρα diesel θα λανσαριστεί με το πρωτότυπο Optima T-Hybrid.

Το ίδιο το Kia Optima T-Hybrid είναι ένα πρωτότυπο, η τεχνολογία που ενσωματώνει όμως πιθανότατα θα περάσει σχεδόν αυτούσια στα μοντέλα παραγωγής της κορεατικής φίρμας στο άμεσο μέλλον.

Το Kia Optima T-Hybrid χρησιμοποιεί τον πετρελαιοκινητήρα 1.7 CRDi της φίρμας σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 48V. Μάλιστα εκτός από συμβατικό turbo ο κινητήρας εφοδιάζεται και με ένα ηλεκτρικό, το οποίο βελτιώνει τη ροπή και την απόκριση του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές.

Το υβριδικό σύστημα επιτρέπει την πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση σε χαμηλή ταχύτητα, ενώ φυσικά γίνεται ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η αντικατάσταση της μίζας από ένα σύστημα εκκίνησης με ιμάντα εγγυάται την απαλλαγμένη από κάθε κραδασμό λειτουργία του συστήματος stop/start.

Το σύστημα βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Kia η εφαρμογή του υβριδικού της συστήματος σε οποιοδήποτε μοντέλο της θα πετυχαίνει «αξιοσημείωτη μείωση» της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2, μαζί με 15-20% αύξηση της ισχύος. Εφόσον το Optima 1.7 CRDi παραγωγής αποδίδει 136 ίππους, για το Optima T-Hybrid θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 156 PS.

«Σκοπός της υβριδικής τεχνολογίας μας είναι να βελτιώσει τις επιδόσεις και να μειώσει τα έξοδα χρήσης, χωρίς να επηρεάζει το κράτημα, την άνετη κύλιση και την υψηλή ποιότητα που περιμένει κάποιος από ένα Kia», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Kia Motors Europe Michael Cole.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube