Το KIA GT επιστρέφει

Το KIA GT επιστρέφει

Το όμορφο πρωτότυπο της KIA, που βάδισε επί τα ίχνη ενός πραγματικού GT μεγάλων αποστάσεων αλά Audi A7 Sportback, επιστρέφει. Και αυτή τη φορά, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να το δει σε έκδοση παραγωγής και μάλιστα σύντομα, καθώς η KIA θα το τολμήσει.

Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, το KIA GT ήταν η μεγάλη ατραξιόν στο σταντ της κορεατικής εταιρείας στην ΙΑΑ 2011, στη Φρανκφούρτη.

Το GT ήταν ένα πρωτότυπο που αιφνιδίασε όλους τους παρατηρητές με την αισθητική του που δεν ήταν σχεδιαστικά συμβατή με τις μέχρι τότε φόρμες της μάρκας. Θα λέγαμε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή, η αιχμή του δόρατoς της κορεατικής εταιρείας ήταν περισσότερο στραμμένη στο κομμάτι των εγγυήσεων με επτά εργοστασιακά χρόνια. Με στόχευση μια πιο σαγηνευτική και συναισθηματική εικόνα, η ΚΙΑ με το GT τόλμησε αυτή τη σχεδιαστική σπουδή, περιγράφοντας το όραμά της για το πώς φαντάζεται μια μεγάλη μπερλίνα υπό ένα καινούργιο, πιο μοντέρνο στιλ.

Στη συνέχεια, οι ψίθυροι σχετικά με το μέλλον του GT πολλαπλασιάστηκαν μεν, αλλά δεν οδηγούνταν με ασφάλεια στην κατάληξη ενός μοντέλου παραγωγής. Σήμερα όμως αυτό το τελευταίο φαίνεται ολοένα και πιθανότερο. Προς επίρρωση των τελευταίων φημών έρχεται η βούληση της εταιρείας να παρουσιάσει τους προσεχείς μήνες ένα νέο πρωτότυπο του KIA GT, πιθανότατα στο Los Angeles Auto Show 2015 ή στο North American International Auto Show 2015 στο Detroit. Το αντικείμενο θα είναι η ανακοίνωση μιας «πραγματικής» έκδοσης παραγωγής του GT, με ένα πρωτότυπο που θα βρίσκεται πιο κοντά στον πραγματικό κόσμο. Οπότε, οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και οι ανθρακονημάτινες ζάντες προφανώς θα χάσουν το ραντεβού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube