Jaguar Neo-J: Εντυπωσιακό πρωτότυπο από το μέλλον

Jaguar Neo-J: Εντυπωσιακό πρωτότυπο από το μέλλον

Το μοντέλο υπό κλίμακα εκτίθεται στο καινούριο σχεδιαστικό κέντρο της Jaguar.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου σχεδιαστικού κέντρου της Jaguar στο Ηνωμένο Βασίλειο, οτιδήποτε μπορεί να "μαρτυρούσε" κάτι για τα επερχόμενα μοντέλα της εταιρείας ήταν καλά κρυμμένο, όμως ένα ενδιαφέρον μοντέλο υπό κλίμακα παρέμεινε ακάλυπτο σε κοινή θέα. Ο λόγος για το εντυπωσιακό Neo-J που αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη για τη μελλοντική σχεδιαστική ταυτότητα της Jaguar. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Jaguar: Νέο σχεδιαστικό κέντρο 12.000 τετραγωνικών μέτρων

Jaguar

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο η σελίδα Ford Trends στο facebook βλέπουμε ένα σπορ μοντέλο με αναλογίες αγωνιστικού grand tourer και αιχμηρές λεπτομέρειες. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει το τεράστιο σπλίτερ, το μακρύ καπό και τα σύνθετα φώτα που ενσωματώνονται στα φουσκώματα των φτερών.

Στο προφίλ κυριαρχούν οι έντονες πτυχώσεις του αμαξώματος πίσω από τον μπροστά τροχό που σβήνουν στο φούσκωμα των πίσω φτερών. Η οροφή είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα με αεροδυναμικό τελείωμα στο πίσω μέρος. Τέλος, στην ουρά η οποία έχει ανάποδη κλίση, βρίσκουμε δύο αεροτομές και δύο αεροδυναμικές εσοχές κάτω από τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα που θυμίζουν αυτά της F-Type.

Jaguar

Το μοντελάκι προφανώς και δεν προορίζεται για την παραγωγή καθώς ο φουτουριστικός σχεδιασμός του και το στοιχείο της υπερβολής στις αναλογίες του δεν θα ήταν εφικτό να μεταφραστούν σε κάποιο αυτοκίνητο του σήμερα. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους σχεδιαστικές μελέτες είναι αρκετά χρήσιμες καθώς δίνουν κατευθύνσεις για το μέλλον της Jaguar και αποτελούν μια πολύ καλή άσκηση για την ομάδα των σχεδιαστών της.

Μπορεί λοιπόν το Neo-J να μην έφτασε ούτε καν στη φάση του πρωτοτύπου κανονικής κλίμακας, όμως χαιρόμαστε που σήμερα κοσμεί το αίθριο των εγκαταστάσεων της Jaguar και ελπίζουμε κάποια στιγμή να το οδηγήσουμε - έστω και αν είναι στον ψηφιακό κόσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube