Jaguar: Νέο σχεδιαστικό κέντρο 12.000 τετραγωνικών μέτρων

Jaguar: Νέο σχεδιαστικό κέντρο 12.000 τετραγωνικών μέτρων

Στόχος ο σχεδιασμός νέων μοντέλων με τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών.

Η Jaguar εγκαινίασε ένα νέο στούντιο σχεδίασης στο πλαίσιο της ευρύτερης αναθεώρησης του ρόλου της Jaguar Land Rover στο Ηνωμένο Βασίλειο, με απώτερο σκοπό τον σχεδιασμό νέων μοντέλων.

Το νέο στούντιο θα παρέχει στους σχεδιαστές της εταιρείας πρόσβαση σε όλες τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με το αντικείμενό τους. Η δομή του κτιρίου είναι τέτοια ώστε να μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε καλύτερα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Jaguar, o Julian Thomson, o οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο αντικαθιστώντας τον Ian Callum.

Το στούντιο εδρεύει σε απόσταση  52 km από το Gaydon και βρίσκεται δίπλα στο αντίστοιχο στούντιο της Land Rover.

Η ιδέα της μετεγκατάστασης του στούντιο ξεκίνησε το 2014, όταν η JLR πραγματοποιούσε κέρδη. Η συνολική έκταση του στούντιο είναι 12.000 τετραγωνικά μέτρα, 33% μεγαλύτερος από τον χώρο στο Whitley και απασχολεί 280 άτομα.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια «αίσθηση της πανεπιστημιούπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού των εσωτερικών τμημάτων των αυτοκινήτων της εταιρείας, Alister Wheelan.

Η Jaguar δήλωσε ότι στο νέο στούντιο θα μπορεί να δημιουργήσει σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων αυτοκίνητα σε κλίμακα 1 προς 1 (ο πηλός είναι βασικό υλικό), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συνθήκες φωτισμού που θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του φυσικού φωτός αλλά και στη δημιουργία συνθηκών εικονικής πραγματικότητας έτσι ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να βλέπουν τα έργα τους σε όσο το δυνατό πιο πραγματικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube