Italdesign DaVinci: O Leonardo θα το ενέκρινε! [video]

Italdesign DaVinci: O Leonardo θα το ενέκρινε! [video]

Το μεγάλο, υπέρκομψο κουπέ είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή, για όποιον ενδιαφερθεί.

Έχει σχεδιαστεί για ηλεκτροκίνητο, αλλά μπορεί και να δεχτεί συμβατικό κινητήρα με κάποιες τροποποιήσεις.

Το Italdesign DaVinci φτιάχτηκε από τον γνωστό σχεδιαστικό οίκο για να τιμηθεί ο θρυλικός εφευρέτης και ζωγράφος, που έφυγε από τη ζωή πριν 500 χρόνια.

Προς το παρόν πρόκειται μόνο για ένα πρωτότυπο, βασισμένο πιθανότατα στην πλατφόρμα των Audi e-tron GT/Porsche Taycan αφού η Italdesign ανήκει πλέον στο VW Group. H εταιρεία όμως βλέπει το αυτοκίνητο ως κάτι πιο ευέλικτο, που να μπορεί να δεχτεί μια σειρά από ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες άλλων κατασκευαστών.

Το DaVinci μπορεί να δεχτεί ακόμα κι ένα συμβατικό κινητήρα, με μικρές τροποποιήσεις. Το έκθεμα της Γενεύης μάλιστα το αποδεικνύει, έχοντας έναν 4λιτρο V8. Με άλλα λόγια, η Italdesign δεν είναι διατεθειμένη να παράγει το DaVinci μόνη της, αλλά είναι πρόθυμη να παραχωρήσει ένα έτοιμο πακέτο σε όποιον ενδιαφερθεί. 

Και θα ήταν φυσικό να βρεθούν ενδιαφερόμενοι, αφού το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, με χαμηλή, κομψή σιλουέτα κουπέ, επιθετικό εμπρός και πίσω μέρος με επιρροές από τα Italdesign Zerouno και GTZero, κι ένα ζευγάρι τεράστιες πόρτες που ανοίγουν σαν φτερούγες γλάρου.

Italdesign DaVinci εσωτερικό

Το εσωτερικό δεν είναι φουτουριστικό, αλλά πολύ ρεαλιστικό, με κομψή, μινιμαλιστική σχεδίαση και πλήρη επένδυση από Alcantara. Ακόμη και οι διακόπτες είναι καλυμμένοι με το τεχνητό σουέντ, έχοντας εσωτερικό φωτισμό για να φαίνονται. Τέλος, πρωτιά αποτελούν και τα λάστιχα Pirelli Elect, ειδικά σχεδιασμένα για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, που κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους εδώ, σε αυτό το πρωτότυπο.

Ελπίζουμε τόση δουλειά και τόση κομψότητα να μην πάνε χαμένες, αλλά κάποιος να βρεθεί να βάλει το DaVinci σε παραγωγή. Πώς θα σας φαινόταν για Maserati;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube