Το ηλεκτροκίνητο Piëch Mark Zero στη Γενεύη

Το ηλεκτροκίνητο Piëch Mark Zero στη Γενεύη

Η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα την Ελβετία ιδρύθηκε από τον γιο του Ferdinand Piëch.

Η ελβετική εταιρεία Piëch ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Έκθεση Γενεύης το Mark Zero, ένα σπορ και πλήρως ηλεκτροκίνητο GT που θα είναι και το πρώτο μοντέλο παραγωγής της. Αν το όνομα σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Tony Piëch, γιο του πρώην αφεντικού του Volkswagen Group, Ferdinand Piëch.

Piech

To Mark One θα βασίζεται σε ένα νέο πάτωμα που εξελίχθηκε από μια ομάδα 200 τεχνικών επικεφαλής της οποίας ήταν ο βιομηχανικός σχεδιαστής Rea Stark Rajcic. Η πρώτη έκδοση θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητη με αερόψυκτη μπαταρία, αυτονομία 500 km, σύστημα ανάκτησης ενέργειας και βάρος κάτω από 1.800 kg. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός από ηλεκτροκίνηση, η πλατφόρμα του Mark One μπορεί να συνδυαστεί με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, υβριδικά συστήματα κίνησης και υδρογόνο.

Όπως βλέπουμε από τα πρώτα σκίτσα, το μοντέλο έχει κλασικές αναλογίες Grand Tourer και όμορφες καμπύλες που παραπέμπουν σε μοντέλα της Aston Martin και της Jaguar.

Ύστερα από την έλευση του Mark One στην αγορά γύρω στο 2021, στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνονται δύο ακόμη μοντέλα, ένα πολυτελές σεντάν και ένα πολυτελές SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube