Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus μοιάζει με φουτουριστικό SUV

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus μοιάζει με φουτουριστικό SUV

Ακόμα ένα teaser για το επερχόμενο πρωτότυπο της Lexus που θα εισάγει την εξελιγμένη σχεδιαστική της ταυτότητα.

Δύο μήνες μετά από το πρώτο teaser του επερχόμενου ηλεκτρικού της πρωτοτύπου, η Lexus δημοσίευσε μια δεύτερη εικόνα που αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο.

Το πρώτο teaser μας έδειχνε τη μάσκα όπου κυριαρχούσε η μεγάλη αλλά καλυμμένη γρίλια και τα σύνθετα φώτα LED, ενώ το δεύτερο απεικονίζει την ουρά. Εκεί βλέπουμε την επιγραφή Lexus με νέα γραμματοσειρά, τονισμένους ώμους, οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED με τρισδιάστατο σχεδιασμό, αεροδυναμικό τελείωμα της οροφής με ενσωματωμένο πτερύγιο, και μεγάλο διαχύτη στον προφυλακτήρα.

Από πλευράς τύπου αμαξώματος πιστεύουμε πως θα ανήκει στην κατηγορία των SUV, ενώ η ηλεκτρική πλατφόρμα επιτρέπει αντισυμβατικές αναλογίες με κοντό ρύγχος και μακρύ μεταξόνιο.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2021, θα εισάγει την εξελιγμένη σχεδιαστική γλώσσα της ιαπωνικής φίρμας η οποία θα περάσει σταδιακά και στα μοντέλα παραγωγής. Πιθανότατα θα βασίζεται στη νέα παλτφόρμα e-TNGA της Toyota ενώ θα εξοπλίζεται και με το νέο σύστημα τετρακίνησης Direct4 που θα δούμε στα μελλοντικά ηλεκτρικά και υβριδικά Lexus.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube