Ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Porsche για το σαλόνι του Μονάχου

Ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Porsche για το σαλόνι του Μονάχου

Προσφέροντας ένα πρώτο teaser με τα φωτιστικά του σώματα, η Porsche ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα νέο, ηλεκτρικό πρωτότυπο στην επερχόμενη ΙΑΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο.

Η είδηση αυτή ανέβηκε στο Instagram και στο Twitter, σε επίσημους λογαριασμούς της εταιρίας. Επρόκειτο για μία και μόνο εικόνα, ένα σφιχτό κάδρο ενός φωτιστικού σώματος, με τη λεζάντα «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτέλεσε το πιο δύσκολο πεδίο δοκιμών για καινοτομία στη μηχανική, εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια, οδεύοντας προς τη γραμμή παραγωγής. Η Porsche ακολούθησε αυτόν τον δρόμο με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει».

Την ανάρτηση αυτή συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, τα hashtags #ConceptStydy και #SportsCar, οπότε με ασφάλεια μπορούμε να μιλάμε για την παγκόσμια πρώτη ενός πρωτότυπου οχήματος που δεν αφορά αγωνιστικό αλλά μοντέλο δρόμου. Από εκεί και πέρα όμως, το χάος. Η ίδια η εταιρία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες. 

Εύκολα, ωστόσο, ο νους μας πάει σε μία πρόσφατη συνέντευξη του Michael Steiner, μέλους του ΔΣ της εταιρίας στο αμερικάνικο Car and Driver, όπου ανέφερε πως η Porsche εργάζεται επάνω σε μία ηλεκτρική έκδοση της Boxster. Αυτή μάλιστα η σκέψη κρατάει αρκετά χρόνια τώρα, αφού τουλάχιστον από το 2018 οι άνθρωποι της φίρμας εξετάζουν το ενδεχόμενο μίας ηλεκτρικής 718.

Σαν ειρωνεία της τύχης, η εικόνα αυτή με το φωτιστικό σώμα, θυμίζει κάτι από ένα συνδυασμό παλαιού και νέου. Τα τέσσερα ξεχωριστά λευκά LED αντιπροσωπεύουν το σήμερα, εκείνη όμως η άκρη με το κίτρινο φλας παραπέμπει στα φανάρια της 996 και της πρώτης γενιάς Boxster. Το ποιο μοντέλο κρύβεται τελικά πίσω από αυτό το teaser και πόσο γρήγορα θα περάσει σε παραγωγή, αυτό μένει να τοι μάθουμε στην ψηφιακή πρεμιέρα του αυτοκινήτου, στις έξι Σεπτεμβρίου. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube