IAA 2017: Kia pro_cee’d Concept [video]

IAA 2017: Kia pro_cee’d Concept [video]

Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του Kia cee’d επόμενης γενιάς.

Η Kia Motors παρουσίασε αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το pro_cee’d Concept που μας προϊδεάζει σχεδιαστικά για την επόμενη γενιά του μικρού οικογενειακού της Kia.

Το pro_cee’d Concept αποτελεί μια σημαντική σπουδή του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού κέντρου της Kia με την μορφή ενός επιμηκυμένου hatchback αμαξώματος εν είδη shooting brake.

Η γκάμα του Kia cee’d επόμενης γενιάς θα λανσαριστεί του χρόνου με τους δημοφιλέστερους τύπους αμαξώματος της υπάρχουσας γενιάς, δηλαδή σε 5θυρο και Station Wagon. Το 3θυρο αμάξωμα του pro_cee’d θα σταματήσει να υφίσταται λόγω εμπορικότητας και την συγκεκριμένη ονομασία θα λάβει η shooting brake έκδοση.

Η νέα αυτή έκδοση αμαξώματος βάζει την Kia σε νέα χωράφια, ακολουθώντας τα χνάρια του νέου Stinger GT που έρχεται να τα βάλει(;) με την αφρόκρεμα των premium sport sedan.

Πέρα από τον καινούριο, για την Kia, τύπο αμαξώματος, το νέο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης διαθέτει αρκετά «αθλητική» εμφάνιση, με φουσκωμένα φτερά, έντονα μαρσπιέ, «αιωρούμενη» οροφή και κρυφές χειρολαβές. Ακόμα, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η τονισμένη "μύτη της τίγρης", οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα φώτα τύπου LED. Πίσω, συναντάμε αρκετές ακμές που δένουν αρμονικά όμως με τον μεγάλο προφυλακτήρα.

Τέλος, η γκάμα κινητήρων του νέου Kia cee’d δεν θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από αυτή του σημερινού, πράγμα που σημαίνει ότι στην βάση θα βρούμε τον 3κύλινδρο 1.0 T-GDi των 100 και 120 ίππων.

[Πηγή: Kia, Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube