Η Wiesmann επιστρέφει με το Project Thunderball

Η Wiesmann επιστρέφει με το Project Thunderball

Οι πρώτες δηλώσεις του υπεύθυνου της Wiesmann αφήνουν να εννοηθεί ότι η εταιρεία θα επιστρέψει στο προσκήνιο με ένα νέο και εξηλεκτρισμένο σπορ αυτοκίνητο. 

Η Wiesmann, ο τελευταίος πραγματικά ανεξάρτητος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, είχε ανακοινώσει την επιστροφή της τον Αύγουστο του 2019 με το Project Gecko. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά.

Τώρα η Wiesmann δηλώνει έτοιμη για άλλη μια προσπάθεια και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες-teaser από το Project Thunderball, το νέο μοντέλο πάνω στο οποίο φαίνεται να δουλεύει.

wiwsmann

To επίσημο δελτίο τύπου που συνοδεύει τις φωτογραφίες επιβεβαιώνει ότι η Wiesmann εξακολουθεί να χρηματοδοτείται από τον διεθνή επιχειρηματία, Roheen Berry. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα ρόουντστερ με πολύ τυπικό σχήμα για ένα αυτοκίνητο της Wiesmann όπου δεσπόζει το μακρύ καπό, ο κοντός εμπρός πρόβολος και ο πολύ μικρός χώρος επιβατών. Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα είναι το μοντέλο της για τη νέα εποχή, η οποία θα διατηρήσει «το DNA της Wiesmann που εστιάζει στην σχεδιαστική κομψότητα σε συνδυασμό με την εκπληκτική αλλά εκλεπτυσμένη απόδοση».

Δυστυχώς, δεν είναι πολλά γνωστά για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τις προδιαγραφές του. Ωστόσο, αν κρίνουμε από μια δήλωση του Roheen Berry, θα μπορούσε να υπάρξει μια έκπληξη κάτω από το καπό.

«Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται τη μεγαλύτερη επανάστασή της εδώ και έναν αιώνα, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να ανακοινωθεί η επιστροφή ενός ανανεωμένου, αναγεννημένου και επαναφορτισμένου συνόλου», είπε, προϊδεάζοντάς μας ότι το νέο Wiesmann μπορεί να είναι εξηλεκτρισμένο.

wiesmann1

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Gecko σχεδιάστηκε για να κινείται από έναν διπλό τούρμπο V8 4,4 λίτρων της BMW που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Όταν αποκαλύφθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για το σπορ αυτοκίνητο το καλοκαίρι του 2019, είχε ανακοινωθεί ότι το κουπέ θα έφθανε τα 100 km/h από στάση 3,5''. Όλα αυτά βέβαια έμειναν στις... ανακοινώσεις και ελπίζουμε το Project Thunderball να μην έχει την τύχη του Gecko. 

Ο Roheen Berry ανέφερε ακόμα ότι «το Thunderball είναι το Wiesmann που ταιριάζει στον 21ο αιώνα και αυτή είναι μόνο η αρχή». Ας ελπίσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι αυτό το αυτοκίνητο θα φτάσει στην παραγωγή και θα ακολουθηθεί από περισσότερα νέα μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube