Η Wiesmann επιστρέφει με το Project Gecko

Η Wiesmann επιστρέφει με το Project Gecko

Το χειροποίητο κουπέ θα είναι έτοιμο το 2020.

Η Wiesmann είναι επί της ουσίας ο τελευταίος πραγματικά ανεξάρτητος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων στη Γερμανία. Αυτό λέει ο ο ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας, Roheen Berry, ο οποίος είπε πως η εταιρεία είναι σε φάση ανασχεδιασμού της μάρκας.
Στο πλαίσιο αυτό η Wiesmann επιστρέφει στην επικαιρότητα με ένα νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2020.
Πρόκειται για το Project Gecko (όπως ονομάζεται προς το παρόν), ένα χειροποίητο κουπέ που θα παντρεύει τις αξίες του παρελθόντος της εταιρείας με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη.

Το νέο δημιούργημα της εταιρείας που δημιούργησαν το 1988 οι αδελφοί Martin και Friedhelm Wiesmann θα κατασκευάζεται στο Dulmen όπου και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε πολλά σημεία θα παραπέμπει στο GT MF5.
To αλουμίνιο είναι το υλικό που θα κυριαρχεί, καθώς εξασφαλίζει αντοχή, ακαμψία αλλά και χαμηλό συνολικό βάρος.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομερώς τεχνικά χαρακτηριστικά του Project Gecko, όμως είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιεί και αυτό (όπως και άλλα δημιουργήματα της Wiesmann) κινητήρα της BMW.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τον Twin Power V8 των 4,4 λίτρων με 553 ίππους. Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος εμπρός και θα στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα, μέσω αυτόματου του αυτόματου διπλού συμπλέκτη κιβωτίου επτά σχέσεων που χρησιμοποιούσε η Μ5 προηγούμενης γενιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube