Η Lotus στο Goodwood με την αγωνιστική Evora GT4 και ιστορικά μονοθέσια

Η Lotus στο Goodwood με την αγωνιστική Evora GT4 και ιστορικά μονοθέσια

Η βρετανική φίρμα θα τιμήσει τον Jim Clark και άλλους οδηγούς θρύλους που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι των μονοθεσίων της.

Η Lotus θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο φετινό Goodwood Festival of Speed με το αγωνιστικό πρωτότυπο Evora GT4 Concept και μια πληθώρα από ιστορικά μονοθέσια που οδήγησαν μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η αναβαθμισμένη Lotus Evora GT4 που θα τρέξει στο Global GT Series του 2020, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο στη Σαγκάη, όμως αυτή τη φορά το αγωνιστικό μοντέλο έχει ντυθεί με μία πιο παραδοσιακή φορεσιά στα χρώματα της βρετανικής φίρμας (πράσινο και κίτρινο).

Lotus Evora GT4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγωνιστική Lotus Evora GT4 στη Σαγκάη

Σχετικά με θέμα της φετινής διοργάνωσης "Speed Kings - Motorsport's Record Breakers", η Lotus θα φέρει στο Goodwood το μονοθέσιο Type 25 25/R6 με το οποίο to 1965 ο Jim Clark έσπασε το ρεκόρ του Goodwood σημειώνοντας χρόνο 1:20,4. Σύμφωνα με τη Lotus, το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν πρόκειται να σπάσει καθώς η πίστα έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές από τότε.

Στο ίδιο κλίμα, τον λόφο του Goodwood θα ανέβουν τα παρακάτω ιστορικά μονοθέσια της Lotus:

  • Lotus 18 (chassis 912) με την οποία ο Stirling Moss κέρδισε το Monaco Grand Prix του 1961. Το μονοθέσιο θα οδηγήσει ο Clive Chapman, γιος του ιδρυτή της Lotus, Colin Chapman.
  • Lotus 38 (chassis R7) την οποία οδήγησαν οι Al Unser και Jim Clark στο Indy 500 του 1966 και 1967 αντίστοιχα.
  • Lotus 49 (chassis R10), το μοναδικό μονοθέσιο της F1 που κέρδισε δύο φορές το Monaco Grand Prix το 1968 και 1969 με οδηγό τον Graham Hill. Το μοντέλο θα οδηγήσει ο Damon Hill, γιος του Graham Hill.
  • Lotus 72 (chassis 5), το πιο επιτυχημένο σχέδιο στην ιστορία της Formula 1. Θα το οδηγήσει ο Emerson Fitipaldi ο οποίος με αυτό είχε κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών του 1972. Ο θρύλος του Le Mans, Jacky Ickx που έτρεξε με την Lotus 72 το 1974 και 1975 θα πάρει επίσης το τιμόνι.
  • Lotus 79/2, ένα από τα αυτοκίνητα τα οποία οδήγησε ο Mario Andretti όταν κέρδισε το πρωτάθλημα της F1 το 1978, γνωστό για την εξελιγμένη αεροδυναμική ground-effect μέσω του πατώματος.

Τέλος, οι επισκέπτες του Goodwood θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια ειδική έκδοση της Lotus Evora GT410 Sport που κατασκευάστηκε προς τιμή του Jim Clark και είναι το υπ'αριθμόν 100.000 όχημα παραγωγής της Lotus. Ο κάθε λαχνός θα κοστίζει £20/€20 και όλα τα έσοδα θα υποστηρίξουν το νέο μουσείο του Trust στο Duns της Σκωτίας, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube