Αγωνιστική Lotus Evora GT4 στη Σαγκάη

Αγωνιστική Lotus Evora GT4 στη Σαγκάη

Η νέα γενιά του μοντέλου κάνει πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου στην Κίνα

Εκτός από την ανακοίνωση του επερχόμενου ηλεκτροκίνητου υπεραυτοκινήτου της, η Lotus παρουσίασε στην Έκθεση Σαγκάης το αγωνιστικό πρωτότυπο Evora GT4 Concept το οποίο θα τρέξει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα από το 2020.

Η νέα γενιά της Evora GT4 εξελίχθηκε στη διάσημη πίστα της Lotus στο Hethel, με υπεύθυνο τον ιδιαίτερα έμπειρο Gavan Kershaw. Στόχος είναι να συνεχίσει την επιτυχημένη αγωνιστική πορεία της προηγούμενης γενιάς που κέρδισε μεταξύ άλλων στα British GT, Dubai 24hrs, Barcelona 24hrs, European GT4, Sepang 12hrs και Pirelli Wolrd Championship.

Evora GT4

Το μοντέλο φορά slick ελαστικά με μονομπούλονες ζάντες, διαχύτη αγωνιστικού τύπου και μια μεγάλη φτερούγα από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος. Τα γραφικά συνδυάζουν τις σημαίες της Μ.Βρετανίας και της Κίνας είναι μια δημιουργία του Russell Carr, υπεύθυνου σχεδιασμού της Lotus.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από υβριδικά υλικά με ανθρακονήματα, συμβάλλοντας στη διατήρηση του συνολικού βάρους στα 1.200 kg. Εμφανισιακά, μοιάζει αρκετά με την κορυφαία έκδοση δρόμου - Evora GT430 - έχει όμως διαφορετικά εξαρτήματα για την ψύξη των μηχανικών  μερών.

Evora GT4

Η λιτή καμπίνα έχει μόνο τα απαραίτητα για την πίστα, δηλαδή roll cage T45, ζώνες έξι σημείων προδιαγραφών FIA, αγωνιστικά καθίσματα προδιαγραφών HANS, οθόνη TFT 6" μπροστά από τον οδηγό, πυροσβεστήρας και διακόπτης απενεργοποίησης των ηλεκτρικών.

Οι Cui Yue (29) και Gaoxiang Fan (25), απόφοιτοι του Geely University με συμμετοχή σε αρκετά πρωταθλήματα αγώνων, ορίστηκαν ως εργοστασιακοί οδηγοί της Lotus. Τέλος, η εταιρεία εγκαινίασε τη σχολή Lotus Driving Academy για αναζήτηση νέων ταλέντων στην Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube