Η Land Rover αποκαλύπτει-έστω και καμουφλαρισμένο-το νέο Defender

Η Land Rover αποκαλύπτει-έστω και καμουφλαρισμένο-το νέο Defender

Θα παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος του 2019.

Σε λιγότερο από 12 μήνες από σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο Land Rover Defender, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης. Ωστόσο η Land Rover δημοσιοποίησε κάποιες φωτογραφίες από τις δοκιμές αυτές που γίνονται στις ΗΠΑ με μπόλικο όμως καμουφλάζ, απλά για να μας ανοίξει την όρεξη.
Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται κάτω από ακραίες συνθήκες σε αμερικανικό έδαφος, ίσως σε μια συμβολική κίνηση, αφού το νέο Defender θα διατίθεται και στην εκεί αγορά, μετά από σχεδόν μια εικοσαετία.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δύο εκδόσεις με μακρύ και κοντό μεταξόνιο που θα οριοθετούν αντίστοιχα την πεντάθυρη και τρίθυρη έκδοση. Παρά το γεγονός ότι επισήμως διαρρέεται πως θα υπάρχουν μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές, βλέποντας τις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες μπορούμε να πούμε πως αρκετά από τα στοιχεία που σηματοδοτούσαν το DNA του παλαιότερου μοντέλου θα παραμείνουν και στο νέο. Τέτοια είναι το μεγάλο εμπρός καπό, τα φωτιστικά σώματα πίσω αλλά και η τοποθέτηση του εφεδρικού τροχού πάνω στην πίσω πόρτα. Είναι σαφές πάντως πως θα υπάρχουν και πολλά νέα στοιχεία που θα «φέρουν» το αυτοκίνητο πιο κοντά στην εποχή μας και βέβαια αυτά θα τα δούμε περισσότερο στο εσωτερικό το οποίο αναμένεται να είναι εντελώς καινούργιο και να παραπέμπει σε άλλα μοντέλα της μάρκας.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη, αυτό που επισήμως έχει γίνει γνωστό είναι πως το νέο Defender θα «χτιστεί» γύρω από ένα πλαίσιο από αλουμίνιο (MLA - Modular Longitudinal Architecure) με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση βάρους.

Για τους κινητήρες δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση και άρα μόνον εικασίες μπορούμε να κάνουμε μα βάση τις οποίες δεν θα εξαιρεθούν από τη γκάμα οι δίλιτροι ντίζελ και βενζίνης της JLR. Ωστόσο και με βάση τις τάσεις της εποχής δεν αποκλείεται και μια υβριδική έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube