Hyundai Vision T Concept: Επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV [video]

Hyundai Vision T Concept: Επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV [video]

Ο προπομπός της επόμενης γενιάς του Tucson έχει δυναμική σχεδίαση και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Μετά από τα σχετικά teaser, η Hyundai παρουσίασε στο Los Angeles το Vision T, ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV σε μορφή πρωτοτύπου, με το οποίο μας προετοιμάζει για τη νέα γενιά του Tucson.

Το Vision T είναι το έβδομο πρωτότυπο που ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα Sensuous Sportiness, εξερευνώντας τα θέματα Parametric Fantasy (παραμετρική φαντασία) και Transcendent Connectivity (υπερβατική συνδεσιμότητα). Το μοντέλο έχει μήκος 4610 mm, πλάτος 2014 mm, ύψος 1.704 mm και μεταξόνιο 2.804 mm, διαστάσεις που το τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας C-SUV.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η γρίλια "Parametric Air Shutter Grille" που αποτελείται από τριγωνικά στοιχεία τα οποία ανοίγουν αυτόματα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ παραμένουν κλειστά όλο το υπόλοιπο διάστημα συμβάλλοντας στην αεροδυναμική. Σε αυτήν ενσωματώνονται και τα κρυφά φώτα ημέρας τα οποία παραπέμπουν στο πρωτότυπο Le Fil Rouge. Τη γρίλια πλαισιώνουν δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Hyundai

Το προφίλ έχει δυναμική σχεδίαση με έντονες πτυχώσεις και τονισμένα πίσω φτερά που παραπέμπουν στη Lamborghini Urus. Οι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος δίνουν ένα σκληροτράχηλο ύφος στο SUV που όντας πρωτότυπο φορά ιδιαίτερα μεγάλους τροχούς. Ένα στοιχείο από χρώμιο ξεκινά από την ιδιαίτερα λεπτή A-Pillar και καταλήγει στη C-Pillar δίνοντας έμφαση στην κλίση του πίσω παρμπρίζ.

Στο πίσω μέρος τα επιθετικά φωτιστικά σώματα σε οριζόντια διάταξη ενώνονται με μια λεπτή  λωρίδα LED, μια αεροτομή σκεπάζει το παρμπρίζ ενώ το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης καταλήγει σε ένα προφυλακτήρα με περιπετειώδη εμφάνιση.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης, ούτε δημοσίευσε εικόνες από το εσωτερικό του πρωτοτύπου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube