Το Hyundai NPX1 είναι ένα πιο μπρουτάλ Ioniq 5 Ν [video]

Το Hyundai NPX1 είναι ένα πιο μπρουτάλ Ioniq 5 Ν [video]

H Hyundai δημοσίευσε ένα teaser βίντεο του Hyundai NPX1, ενόψει της αυριανής επίσημης πρώτης του Tokyo Auto Salon.

Το Hyundai NPX1 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2024, στο Tokyo Auto Salon

Μπορεί το teaser να μην δείχνει πολλά, εντούτοις όμως διακρίνεται το δυναμικό DNA του Hyundai NPX1 που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 12 Ιανουαρίου 2024.

Το teaser βίντεο που δημοσίευσε η Hyundai μας παρέχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να έρθουμε σε επαφή με τις τροποποίσεις που έκαναν οι Κορεάτες στο αυτοκίνητο. Τα φτερά του, εμπρός και πίσω είναι σαφώς πιο φουσκωμένα, με τον νέο προφυλακτήρα να πλαισιώνεται από ένα αεροδυναμικό σπλίτερ.  Συνεχίζοντας προς τα πίσω, την προσοχή τραβά η τεράστια αεροτομή και ο επίσης αρκετά μεγάλος και ογκώδης διαχύτης.

Το Hyundai NPX1 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2024, στο Tokyo Auto Salon

Hyundai NPX1

Ακόμα δεν γνωρίζουμε ένα το μοντέλο που μας έδειξε η Hyundai είναι η αγωνιστική έκδοση του Ioniq 5 Ν. Γνωρίζουμε όμως πως η αγωνιστική έκδοση θα είναι περίπου 250 kg ελαφρύτερη σε σύγκριση με το αυτοκίνητο δρόμου. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πλαϊνά και πίσω παράθυρα κατασκευασμένα από ελαφρύ υλικό, προσαρμοσμένη ανάρτηση για τις απαιτήσεις των αγώνων, αναβαθμισμένα φρένα, αγωνιστικά λάστιχα και πολύ ανθρακόνημα.

Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το NPX1 να είναι απλά ένα πρωτότυπο, το οποίο θα παρουσιάσει μία σειρά από εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων, που θα μπορούν να προικίσουν τα συμβατικά Ioniq 5 N.

Hyundai NPX1

Σε κάθε περίπτωση, όλα μας τα ερωτήματα θα λυθούν αύριο, οπότε και η κορεατική φίρμα θα παρουσιάσει επίσημα το NPX1 στο πλαίσιο του Tokyo Auto Salon.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube