Hyundai iMax N Drift Bus με 8 θέσεις και 402 PS [video]

Hyundai iMax N Drift Bus με 8 θέσεις και 402 PS [video]

Ένα βαν σχεδιασμένο για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις στην πίστα.

Η Hyundai Αυστραλίας παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο project με το όνομα Hyundai iMax N Drift Bus, το οποίο συνδυάζει το αμάξωμα του επαγγελματικού βαν iMax με τον κορυφαίο κινητήρα V6 της εταιρείας και επιθετικό στήσιμο δια χειρός N Performance.

Οι Αυστραλοί τεχνικοί της Hyundai και N Performance, είναι γνωστοί για τις ικανότητές τους καθώς ρυθμίζουν την ανάρτηση όλων των νέων μοντέλων της εταιρείας για τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής αγοράς. Όταν λοιπόν είδαν μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα της Hyundai Γερμανίας που παρουσίαζε ένα υποθετικό iMax N στα πλαίσια της πρωταπριλιάς, τότε τους μπήκε η ιδέα να το υλοποιήσουν!

Hyundai

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo V6 κινητήρας 3,5 λίτρων με απόδοση 402 PS και 555 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το βανάκι απέκτησε επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ισχυρότερα φρένα της N με κόκκινες δαγκάνες.

Σύμφωνα με τη Hyundai, η αναλογία βάρους είναι 50/50 σε κάθε άξονα όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο με 8 επιβάτες. Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 5".

Hyundai iMax N drift bus

Για να επικοινωνεί καλύτερα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το μοντέλο βάφτηκε σε απόχρωση N Performance Blue και απέκτησε αεροδυναμικό πακέτο με κόκκινες λεπτομέρειες που περιλαμβάνει εμπρός σπλίτερ, προεκτάσεις των μαρσπιέ, αεροτομή και διαχύτη. Οι ζάντες 19" με ελαστικά επιδόσεων προέρχονται από το i30 N όπως επίσης η ενεργή εξάτμιση.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τιμόνι N, ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα N Sport, μαύρη επένδυση οροφής και επενδύσεις από N suede και δέρμα στις πίσω σειρές καθισμάτων. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών των 842 λίτρων επιτρέπει τη μεταφορά ελαστικών για περισσότερους γύρους στην πίστα.

Hyundai

Ενδιαφέρον έχει το ότι σε αντίθεση με αντίστοιχα υπερ-βαν του παρελθόντος όπως το Ford Transit Supervan και το θρυλικό Renault Espace F1, το Hyundai iMax N Drift Bus διατηρεί την 8θέσια διάταξη στην καμπίνα επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν εκ των έσω τις επιδόσεις του στην πίστα. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, το iMax N είναι το μόνο αυτοκίνητο στο οποίο ο οδηγός μπορεί να έχει μαζί του στην πίστα ολόκληρο το pit crew!

Το μοναδικό μοντέλο, θα δηλώσει το παρόν στην εκδήλωση World Time Attack Challenge που θα λάβει χώρα στο Sydney Motor Sport Park αυτό το σαββατοκύριακο. Το iMax N δεν είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο, ούτε πρόκειται να οδηγήσει σε κάποια έκδοση παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube